You, the petitioner
Hyveslogo

Straatverlichting voor veiligheid

86 signatures

De provincie Noord-Brabant en de gemeente Valkenswaard hebben de petitie in ontvangst genomen voor het plaatsen van straatverlichting voor veiligheid van met name scholieren op de N69 (Luikerweg), N396 (Leenderweg/Valkenswaardseweg) en de Maastrichterweg.

Petition

We

de Jongerenraad Valkenswaard, vertegenwoordiging van de jongeren (van Valkenswaard en Heeze-Leende)

 

observe

dat op de provinciale wegen N69 (Luikerweg), N396 (Leenderweg/Valkenswaardseweg) en de lokale weg Maastrichterweg de straatverlichting ontbreekt, waardoor schoolgaande jeugd in de herfst, winter en lente over onveilige duistere wegen moet fietsen

 

and request

de Provincie Noord-Brabant en de gemeenten Valkenswaard en Heeze-Leende over te gaan tot het plaatsen van straatverlichting om de sociale onveiligheid op deze wegen tegen te gaan

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Provincie Noord-Brabant 
Petition desk:
Closing date:
2011-03-17 
Status:
In treatment 
Lead petitioner:
Jongerenraad Valkenswaard 
Website:

History

Signatures

Updates

'Meer straatverlichting in Valkenswaard'

VALKENSWAARD - Er moet in Valkenswaard meer straatverlichting komen. Dat vindt de Jongerenraad Valkenswaard. Volgens de raad voelen veel jongeren zich op een aantal wegen in het buitengebied onveilig.

+Read more...

De Jongerenraad heeft inmiddels brieven gestuurd naar de provincie Noord-Brabant - eigenaar van twee wegen in kwestie - de gemeente Valkenswaard, de gemeente Heeze-Leende en de Valkenswaardse scholengemeenschap Were Di om aandacht te vragen voor het probleem. Het gaat de Jongerenraad om de N69 vanaf de Valkenswaardse bebouwde komgrens tot aan de Belgische grens, de N396 vanaf de Valkenswaardse bebouwde komgrens tot aan de A2 bij Leende en de Maastrichterweg vanaf de Valkenswaardse bebouwde komgrens tot aan de de Belgische grens. De fietspaden langs deze wegen worden veel door jongeren gebruikt die in Valkenswaard op de middelbare school zitten. De wegen hebben volgens de Jongerenraad geen straatverlichting en dat levert met name in de herfst, de winter en de lente problemen op.

ED.nl
2010-11-22