U, de petitionaris
77a5caa3 c8dc 43b2 a4a6 d8e308c532e2

Stop yoga met puppies

8.257 ondertekeningen

Deze nieuwe yogahype laat puppies lijden en brengt schade aan hun gedragsontwikkeling. Puppies komen in situaties waarin ze zich overweldigd voelen, bang zijn en hun 20 uur slaap missen. Professioneel toezicht ontbreekt: puppies worden steeds opgepakt, les na les, geen pauze, 1-2 dagen lang of meer.

Petitie

Wij

Yogascholen, yogi's en dierenliefhebbers,

 

constateren dat:

  • bij 'yoga met puppies' de puppies telkens in een ruimte vol vreemden worden geplaatst
  • ze daardoor angst kunnen ontwikkelen en niet goed kunnen socialiseren
  • ze zelfs gedragsproblemen kunnen krijgen als ze in situaties komen waarin ze zich overweldigd en bang voelen
  • deze aanpak een puur commerciële trend is die niets met yoga te doen heeft, maar alles met geld verdienen ten koste van de puppies
  • yogalessen kan op basis van veel andere mogelijkheden die echte yoga bied, zonder misbruik van dieren en daaruit voortkomend dierenleed.

 

en verzoeken

te handhaven op yoga beoefenen zonder puppies en ervoor te zorgen dat deze puppies in een veilige gezonde omgeving blijven en komen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Openbaar Ministerie (artikel 12 Sv-procedure) 
Petitieloket:
Einddatum:
01-12-2026 
Petitionaris:
Isolde Zandee 
Organisatie:
YogaToday | Ananda Yoga 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Minister Adema komt met verbod op Puppy Yoga

Dit is geweldig nieuws.Het gaat lukken het in Nederland te stoppen.

De Telegraaf 31-05-2024 - Er komt een verbod op ’puppy yoga’. Demissionair minister Piet Adema (Landbouw) buigt zich over dit plan nu vooral in Amsterdam jonge hondjes worden ingezet tijdens yogalessen.

+Lees meer...

Hierdoor loopt de ontwikkeling van de viervoeters mogelijk schade op. Lees alle informatie in het artikel. De Nederlands Voedsel en Waren Autoriteit zitten er nu ook goed bovenop. Hele artikel: https://www.telegraaf.nl/nieuws/611613624/minister-komt-met-verbod-op-puppy-yoga-het-lijkt-schattig-maar-hondjes-kunnen-er-levenslang-last-van-hebben

03-06-2024

Amsterdam wil maatregelen, Telegraaf wijst yoga met puppies af en mee

Hoi lieve mensen,

Kleine update via deze artikelen :-)

"Amsterdam wil puppy-yoga verbieden: ‘Ik heb hier met afgrijzen naar zitten kijken’ De gemeente Amsterdam zoekt naar een manier om het nu al omstreden fenomeen ‘puppy-yoga’ te verbieden in de stad. ‘Het is echt boosmakend dit.

+Lees meer...

En de eigenaar van de studio is toondoof voor de kritische geluiden.’ Uit: Het Parool

"Dit is weer een toonbeeld van de volstrekte idioterie van onze commerciële welvaartsmaatschappij vol egocentrische Instagrammable welnessweirdo’s. Goed dat tv-programma Radar er aandacht aan heeft besteed. Dit moet stoppen, nu.” Uit: De Telegraaf

"Puppy yoga relaxes people but stresses dogs, say opponents" Uit: Dutchnews

21-03-2024

NVWA onderzoekt mogelijkheden om puppies yoga aan te pakken

Het Parool van 18 maart berichtte over de inval die de NVWA het afgelopen zaterdag bij een van de vestigingen deed.

*'Maandag laat de NVWA weten dat er tijdens de inspectie geen overtredingen zijn geconstateerd op het gebied van dierenwelzijn.

+Lees meer...

“Daarom kunnen we nu niet optreden. Maar wij vinden puppy-yoga niet wenselijk. Dus we kijken naar andere mogelijkheden om hier iets tegen te kunnen doen,” aldus een woordvoerder.*

Ook de Dierenbescherming spreekt zich uit hiertegen:

‘Als je dieren commercieel inzet en er op deze manier geld mee kan verdienen, is er een perverse prikkel om over de grens heen te gaan. In deze specifieke reportage zien we dat ook gebeuren, en dat stemt ons droevig.’

De Nederlandse Vereniging van Yogadocenten heeft ons aandacht gegeven om hier richting hun leden aandacht aan te gaan geven. Dat yogales met puppies geven en hieraan geld te verdienen niet in lijn is met de yogafilosofie.

18-03-2024