U, de petitionaris
Petitie

Stop uitsluiten (ex-)patiënten bij verzekeringen

16 ondertekeningen

Verzekeraars weigeren structureel (ex-)patiënten bij het afsluiten van verzekeringen of eisen excessieve hoge premies. Dit moet anders! Heb je ook problemen met het afsluiten van verzekeringen? Ken je iemand, of ervaar jij als naaste ook de (financiële) gevolgen hiervan? Steun dan deze petitie.

Petitie

Wij

(ex-)patiënten, partners en naasten, en alle betrokken personen en/of organisaties bij dit groot maatschappelijk probleem

 

constateren

dat verzekeraars structureel (ex-)patiënten weigeren bij het afsluiten van verzekeringen dan wel excessieve premies eisen. Hiermee wordt het recht van deze categorie mensen om zich te verzekeren ontnomen of onmogelijk gemaakt. De (financiële) consequenties voor hen en hun naasten hebben een enorme impact; bijvoorbeeld bij het afsluiten van een hypotheek, levensverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering

 

en verzoeken

het parlement op te komen voor de burgers en om de huidige werkwijzen van verzekeringsmaatschappijen bij acceptatie van (ex-)patiënten aan te passen. De toetsing op basis van zogeheten risicolijsten sluit niet aan op de werkelijkheid waarbij niet wordt gekeken naar de individu. Er dient meer flexibiliteit en maatwerk te worden aangeboden. Daarnaast dient er een grens te worden gesteld aan de excessieve premies die geëist worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
10-03-2017 
Petitionaris:
Petitie Stop uitsluiten (ex-)patienten bij verzekeringen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen