You, the petitioner
Petition

Stop suiker en ontbossing

10 signatures

Hef extra belasting op producten die veel suiker bevatten en besteed dit geld aan de gezondheidszorg. Verbied overigens de nutriscore op producten omdat deze nooit eerlijk zijn.

Hef extra belasting op producten die voor ontbossing zorgen (palmolie, hardhout etc.) en besteed dit geld aan herbebossing van kwetsbare natuurgebieden (binnen en buiten europa) en bijvoorbeeld de regenwouden.

Petition

We

Alle mensen in Nederland met een gezond verstand

 

observe

  • Keurmerken op voedsel zijn vaak incorrect en misleidend. Van Max Havelaar tot het vinkje, is het allemaal gebaseerd op meer van een bepaald product consumeren in plaats van minder.

  • Bomen overal ter wereld worden met man en macht uit de grond getrokken om plaats te maken voor monocultuur zoals palmplantages, voor het delven van grondstoffen zoals goud of voor de (hard)hout voorziening.

 

and request

Voorstel is om extra belasting (5 tot 10 procent) te heffen op:

  • ongezonde producten die veel suiker bevatten
  • producten die bossen en natuurgebieden bedreigen

door deze maatregel wordt consumptie en productie van deze goederen ontmoedigd.

De opbrengsten van de extra belasting kunnen naar de gezondheidszorg en de herbebossing van natuurgebieden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2020-04-18 
Lead petitioner:
--  
Website:

History

Signatures