U, de petitionaris
Img 20230322 075853 lighted

Stop straatstalling strooiscooters in Nijmegen

815 ondertekeningen

Stop het wildparkeren van deelscooters en elektrische deelfietsen in de publieke ruimte. De stalling van deze scooters hindert vaak de doorgang van voetgangers en fietsers, en gebruikt de parkeerruimte die eigenlijk voor bezoekende fietsers bedoeld is.

Petitie

Wij

Voetgangers en fietsers van de gemeente Nijmegen

 

constateren dat:

  • dat de strooiscooters de parkeerruimte van fietsers inneemt, zie foto.
  • dat de plaatsing van deze scooters nabij kruispunten het zicht en de doorgang van het voet- en fietsverkeer belemmeren.

 

en verzoeken

de stalling van deze scooters alleen toe te laten op speciaal door de gemeente aangewezen stallingsplaatsen.

Uiteraard dienen parkeerplaatsen voor fietsen van daadwerkelijke bezoekers dichterbij de te bezoeken gelegenheid en tenminste even ruim te zijn en te blijven als dergelijke aangewezen stallingsplaatsen.

Het antwoord

De petitie is overhandigd aan de gemeenteraad

Alle 815 ondertekeningen en een compacte fotocollage (pdf) van de verkeerd geparkeerde deelfietsen en deelscooters is afgelopen woensdag 7 juni 2023 overhandigd aan de gemeenteraad van Nijmegen. Iedereen die ondertekend heeft: bedankt!

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Nijmegen 
Petitieloket:
Einddatum:
03.06.2023 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Peter Scholtens 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De petitie is overhandigd aan de gemeenteraad

Alle 815 ondertekeningen en een compacte fotocollage (pdf) van de verkeerd geparkeerde deelfietsen en deelscooters is afgelopen woensdag 7 juni 2023 overhandigd aan de gemeenteraad van Nijmegen. Iedereen die ondertekend heeft: bedankt!.

09.06.2023

Foto's verzamelen

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Wie een goede foto van een duidelijk verkeerd geparkeerde deelfiets of deelscooter in Nijmegen kan maken, wordt verzocht deze per e-mail te sturen.

+Lees meer...

Geef dan ook de locatie waar de foto is gemaakt door.

20.04.2023

Er is een flyer beschikbaar!

Voor wie wil meehelpen om op te roepen de petitie te tekenen is er nu een flyer beschikbaar. Gewoon op deze link klikken, afdrukken, vierendelen en op een prikbord plakken..

13.04.2023