U, de petitionaris

Stop politiegeweld tegen Stafford-achtige honden

438 ondertekeningen

Het doden van Stafford-achtige honden door kogels van politie-agenten is een probleem. De schietende personen zijn totaal niet op de hoogte van hoe te handelen in bepaalde situaties waardoor de honden altijd de dupe zijn.

Petitie

Wij

Alle eigenaren van Stafford-achtige honden die inzien dat het politiegeweld tegen honden anders kan.

 

constateren

  • In het dagelijkse nieuws horen wij steeds vaker dat een staffordshire/pitbull en diverse kruisingen van dit ras, oog in oog kwam te staan met een loop van een wapen.

  • Steeds meer honden worden neergeschoten terwijl dit zeker niet nodig is.

  • Er zijn diverse maatregelen die zo een situatie beter voor alle partijen zal laten verlopen. Met minder geweld en minder dodelijke slachtoffers. Bijvoorbeeld lichtgewicht breaksticks, water in de ogen, etc

 

en verzoeken

Ambtenaren in functie, zoals bijvoorbeeld politieagenten, te voorzien van benodigde uitrusting en opleidingen om alternatieve maatregelen te kunnen nemen bij een ontmoeting met een in hun ogen "gevaarlijke" stafford-achtige hond.

Door te weten om te gaan met deze situaties zal de negativiteit van de honden sterk afnemen. Eigenaren dienen hun verantwoording te nemen, maar politie-agenten hebben niet te schieten op weerloze dieren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
04-01-2017 
Organisatie:
Staffordevents Nederland 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Politiegeweld tegen stafford achtige honden!

07-10-2016