U, de petitionaris
Foto bij petitie

Stop plan De Aanloop Zeewolde

1.446 ondertekeningen

Stop plan De Aanloop. Het plan bestaat uit de sloop van het restaurant De Lux en het bijbehorende theater. Na de sloop verrijst er een gebouw met 6 etages. De sloop van ons theater is maatschappelijk onacceptabel, evenals de bouw van zo'n hoog niet passend gebouw aan de haven.

Petitie

Wij

De ondertekenaars zijn bewoners van Zeewolde, theater en watersportliefhebbers en omwonenden .

 

constateren

  • Niet alleen door de maatschappelijke functie van het theater, maar ook de functies zoals centrale ontmoetingsplaats voor veel bijeenkomsten zoals inspraakavonden van de gemeente en plannenmakers, is het een belangrijk gebouw voor Zeewolde.

  • De aanloophaven is in alle plannen en inrichting bestemd als gezins- en familiehaven.

  • Vergeet niet dat wat we nu slopen, nooit op kosten van de bedenker van het plan herbouwd zal worden.

  • De Lux wordt als een van de belangrijke gebouwen van Zeewolde beschouwd

 

en verzoeken

De afkeuring van de vernietiging van het theater. Daarbij het afwijzen van het totale plan in omvang en uiterlijk op deze locatie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Zeewolde 
Petitieloket:
Einddatum:
15-12-2020 
Petitionaris:
Erik van der Schaaff 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Update 14 augustus 2020

Een update over de stand van zaken rond de petitie tegen de sloop van “De Lux” en voor het behoud van de functies van het pand als theater en restaurant.

Na het aanbieden van de eerste 1200 handtekeningen, op 25 juni, lijkt het stil geworden, maar niets is minder waar. Vanuit de diverse lokale politieke partijen werd er gevraagd hoe ze konden helpen in deze strijd.

+Lees meer...

Vanuit de ondertekenaars kwamen tips op juridisch vlak en andere suggesties.

Op dit moment lopen er een aantal onderzoeken naar de manier waarop de sloop van ons theater, De Lux, voorkomen kan worden. Om de projectontwikkelaar niet in onze kaarten te laten kijken kunnen we niet ingaan op de manier waarop wij de sloop proberen te voorkomen.

Wat belangrijk is om te weten is dat de gemeente en de gemeenteraad vaak spreken over burgerparticipatie en burgerbelang.

Burgerbelang draait om de vraag: wie zijn de belanghebbende bewoners? Zijn dat de bewoners van de direct aanliggende appartementen? 6 stuks Zijn dat de gezamenlijke havenbewoners? 350 stuks of Zijn WIJ dat, de bewoners van Zeewolde die de petitie tekenden? Inmiddels 1400.

Mochten jullie mensen uit de lokale politiek spreken, stel deze vragen. Laat ze maar uitleggen hoe zij denken over burgerparticipatie, de voorgenomen sloop van "De Lux" en de gepresenteerde bouwplannen. Maar laat ze uitleggen wie de belanghebbenden in deze kwestie zijn.

Burgerparticipatie. Alles wat wij als burgers doen om de lokale politiek duidelijk te maken wat WIJ willen. Ik denk dat onze petitie een mooi voorbeeld is van burgerparticipatie waar de lokale overheid niet omheen kan.

Dus de stilte is oorverdovend en we werken aan het behoud van The Lux, als theater en restaurant, en daarvoor is ook het aanspreken van lokale politici belangrijk. Dat kunt u met zijn allen nog beter dan dat wij van de petitie kunnen doen.

14-08-2020

In de pers - Overhandiging eerste resultaat

25 juni toog de initiatiefnemer van de petitie met onder andere de voorzitters van toneelvereniging Spats en de AMVZ naar het gemeentehuis. Dit om de eerste ruim 1200 handtekeningen aan te bieden aan burgemeester Gorter.

https://zeewolde-actueel.nl/algemeen/burgemeester-ontvangt-petitie-stop-plan-de-aanloop-zeewolde?fbclid=IwAR1Cy3u5QcfaEKAV0KsFY6rTieE4S-v44rmPLwyrx_oHbuoV-XK1vJBVcrw.

26-06-2020

Gebruikers van het theater aan het woord: Toneelvereniging Spats

Deze keer komt Bé Wever aan het woord namens de toneelvereniging Spats.

In 1990 hebben we voor het eerst als toneelvereniging Spats in de LUX , dat toen nog Arcade heette gespeeld. Het gebouw was net klaar.

+Lees meer...

Het is uniek om in een plaats als Zeewolde zo’n theater te hebben!

Ik speel al vele jaren toneel, vanaf de zeventiger jaren in Dronten bij de Flevokomedie, in de Meerpaal, het Galjoen en diverse kerken.

In 1988 kwam ik werken bij de Gemeente Zeewolde. De toneelvereniging Spats vroeg mij om bij hun te komen spelen en om in het bestuur zitting te nemen. Ik hoefde niet lang na te denken met toneel als hobby en de Lux als theater. Wij spelen nu al vanaf begin in de Lux. Een uniek theater voor meer dan 200 bezoekers en genoeg ruimte voor een gezellige nazit.

De zaal beschikt over een goede akoestiek, geluidsinstallatie, toneelverlichting een ruim podium en kleedkamers. Je kunt er repeteren op het podium en heel goed spelen. Het theater is door de Rijkdienst IJsselmeer Polders gebouwd en geschonken aan de Gemeente Zeewolde voor de Zeewoldenaren. Dit stuk historie mag toch niet zomaar verdwijnen!

Als voorzitter van de toneelvereniging zitten we met een behoorlijk probleem. Waar moeten we nu heen in Zeewolde? Zo denken meerdere verenigingen die gebruik maken van het theater.

Zeewoldenaren en Gemeentebestuur help ons dat de Lux blijft. Zoiets krijgen we nooit terug.

Bé Wever, voorzitter toneelvereniging SPATS.

Teken de petitie sloopdeluxniet.petities.nl

16-06-2020