You, the petitioner
Foto bij petitie

Stop plan De Aanloop Zeewolde

1,455 signatures

Stop plan De Aanloop. Het plan bestaat uit de sloop van het restaurant De Lux en het bijbehorende theater. Na de sloop verrijst er een gebouw met 6 etages. De sloop van ons theater is maatschappelijk onacceptabel, evenals de bouw van zo'n hoog niet passend gebouw aan de haven.

Petition

We

De ondertekenaars zijn bewoners van Zeewolde, theater en watersportliefhebbers en omwonenden .

 

observe

  • Niet alleen door de maatschappelijke functie van het theater, maar ook de functies zoals centrale ontmoetingsplaats voor veel bijeenkomsten zoals inspraakavonden van de gemeente en plannenmakers, is het een belangrijk gebouw voor Zeewolde.

  • De aanloophaven is in alle plannen en inrichting bestemd als gezins- en familiehaven.

  • Vergeet niet dat wat we nu slopen, nooit op kosten van de bedenker van het plan herbouwd zal worden.

  • De Lux wordt als een van de belangrijke gebouwen van Zeewolde beschouwd

 

and request

De afkeuring van de vernietiging van het theater. Daarbij het afwijzen van het totale plan in omvang en uiterlijk op deze locatie.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Zeewolde 
Petition desk:
Closing date:
2020-12-15 
Lead petitioner:
Erik van der Schaaff 
Website:

History

Signatures

Updates

Een ontwikkeling.

Vandaag staat in onze lokale krant, Zeewolde-actueel.nl, een stuk over de ontwikkelingen rond de Lux / plan de Aanloop Zeewolde. Dit stuk komt er op neer dat er een verschuiving van interesse zou zijn bij de projectontwikkelaar.

+Read more...

In het stuk staat quote: "De Middelkamps (Deels eigenaar van het pand dat wij kennen als Arcade/De Lux) hebben intussen laten weten dat zij de LUX willen laten zoals het is." "Zeg nooit nooit, over 10 jaar kan de wereld er heel anders uitzien." Aldus Dhr. Henk Middelkamp.

Hierbij een link naar het stuk: https://www.zeewolde-actueel.nl/nieuws/algemeen/222634/zeevast-b-v-wil-plannen-voor-metamorfose-raadhuisplein-19-20-in

Er is nog veel onduidelijk over het hoe en wat van deze ommezwaai, maar laten we het als een lichtpuntje zien. De andere door ons opgestarte onderzoeken om de Lux te behouden gaan niet in de ijskast maar worden stukje bij beetje verder uitgediept.

2020-10-13

Update 14 augustus 2020

Een update over de stand van zaken rond de petitie tegen de sloop van “De Lux” en voor het behoud van de functies van het pand als theater en restaurant.

Na het aanbieden van de eerste 1200 handtekeningen, op 25 juni, lijkt het stil geworden, maar niets is minder waar. Vanuit de diverse lokale politieke partijen werd er gevraagd hoe ze konden helpen in deze strijd.

+Read more...

Vanuit de ondertekenaars kwamen tips op juridisch vlak en andere suggesties.

Op dit moment lopen er een aantal onderzoeken naar de manier waarop de sloop van ons theater, De Lux, voorkomen kan worden. Om de projectontwikkelaar niet in onze kaarten te laten kijken kunnen we niet ingaan op de manier waarop wij de sloop proberen te voorkomen.

Wat belangrijk is om te weten is dat de gemeente en de gemeenteraad vaak spreken over burgerparticipatie en burgerbelang.

Burgerbelang draait om de vraag: wie zijn de belanghebbende bewoners? Zijn dat de bewoners van de direct aanliggende appartementen? 6 stuks Zijn dat de gezamenlijke havenbewoners? 350 stuks of Zijn WIJ dat, de bewoners van Zeewolde die de petitie tekenden? Inmiddels 1400.

Mochten jullie mensen uit de lokale politiek spreken, stel deze vragen. Laat ze maar uitleggen hoe zij denken over burgerparticipatie, de voorgenomen sloop van "De Lux" en de gepresenteerde bouwplannen. Maar laat ze uitleggen wie de belanghebbenden in deze kwestie zijn.

Burgerparticipatie. Alles wat wij als burgers doen om de lokale politiek duidelijk te maken wat WIJ willen. Ik denk dat onze petitie een mooi voorbeeld is van burgerparticipatie waar de lokale overheid niet omheen kan.

Dus de stilte is oorverdovend en we werken aan het behoud van The Lux, als theater en restaurant, en daarvoor is ook het aanspreken van lokale politici belangrijk. Dat kunt u met zijn allen nog beter dan dat wij van de petitie kunnen doen.

2020-08-14

In de pers - Overhandiging eerste resultaat

25 juni toog de initiatiefnemer van de petitie met onder andere de voorzitters van toneelvereniging Spats en de AMVZ naar het gemeentehuis. Dit om de eerste ruim 1200 handtekeningen aan te bieden aan burgemeester Gorter.

https://zeewolde-actueel.nl/algemeen/burgemeester-ontvangt-petitie-stop-plan-de-aanloop-zeewolde?fbclid=IwAR1Cy3u5QcfaEKAV0KsFY6rTieE4S-v44rmPLwyrx_oHbuoV-XK1vJBVcrw.

2020-06-26