U, de petitionaris

Stop ouderverstoting

313 ondertekeningen

Elke "weldenkende gezonde" ouder heeft recht op contact met zijn of haar kinderen.

Wanneer een ouder hierin verzaakt of een contactstoornis veroorzaakt is hulpverlening aan de orde en van groot belang voor kinderen om ook niet in een loyaliteitsconflict te belanden.

Helaas kan in Nederland een ouder (vader of moeder) hulpverlening weigeren. Waarbij kinderen in conflict komen van ouders en van hunzelf. Gevolg is dat kinderen contact met de andere ouder verliezen.

Petitie

Wij

gescheiden vaders en moeders familie en vrienden

 

constateren

  • Erkenning ouderverstoting nodig is. Dit kan alleen aangetoond worden, na onderzoek hulpverleners.

In werkelijkheid kan het wezen dat dit onmogelijk is als de andere ouder dit onderzoek weigert. Of een contactstoornis stimuleert. Als dit gebeurt is er geen hulp begeleiding of erkenning van het probleem en gebeurt er niets. De andere ouder staat machteloos

Kinderen verliezen niet alleen een ouder maar ook de verdere familie leden. Dit alles heeft grote gevolgen voor ouders en kinderen.

  • Aangezien het niet erkend is ( in Nederland ) maakt het veelal geen onderdeel uit van de studie van hulpverleners. (maatschappelijk werk) Veelal moeten hulpverleners zelfstudie doen via het internet of informatie opvragen bij jeugdzord. Begeleiding of hulp sluit niet aan bij het probleem , als er al begeleiding is...

  • Raad van kinderbescherming kan na zelf grote bezorgdheid geuit te hebben, en diepgaand onderzoek word via rechter opgedragen.

Hierbij kan het wezen dat de Raad van kinderbescherming 7 maanden de tijd krijgen voor onderzoek. (veel te lang, snel handelen is een 1ste vereiste bij ouderverstoting) In die periode is het enige wat ze doen 1 gesprek met alle partijen door 1 persoon. Waarbij ze uitdrukkelijk aangeven NIET aan waarheidsbevinding te doen. Dus allerlei leugens kunnen geuit worden door een ouder, en kinderen (die onder invloed van 1 ouder leven) worden 1 uur gehoord

  • Ook wordt in deze periode geen hulp of begeleiding gerealiseerd Het rapport word overdragen aan de rechter en zelf sluiten ze het dossier. En dat gaat onder de naam kinderbescherming.

 

en verzoeken

  • Snel handelen is van groot belang om de gevolgen te beperken, welke dit kan hebben. Dus verplichting therapie en behandeling binnen enkele weken, maximaal twee maanden. Hierbij dat gesprekken tussen ouders en kinderen plaats vinden Om de beleving van werkelijkheid te kunnen realiseren. Of om bedrog en manipulatie tegen te gaan. Kinderen zullen ook zelf met gespecialiseerde therapeuten kunnen praten, voor de verwerking van het conflict mbt tot ouders.

Een behandelplan moet worden opgesteld

  • Werkwijze van de Raad van Kinderbescherming (waar veel klachten over zijn) te wijzigen Dat ze wel verplicht worden voor mbt waarheidsonderzoek. En de omgeving gehoord zou worden van de ouders Een diepgaand onderzoek kan toch niet 1 gesprek zijn met 1 persoon? Dit mag de naam onderzoek niet eens dragen

  • Mocht ooit ouderverstoting aangetoond zijn veroorzaakt door de andere ouder dan de richtlijnen van prof Gardner te volgen bij hulpverlening en rechtspraak.

  • Vooral erkenning voor de aandoening ; ouderverstoting of terwijl PAS- syndroom.

Een persoonlijk conflict van ouders mag niet via de kinderen verlopen. Geen ouder mag dit veroorzaken

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
24-04-2016 
Antwoord verwacht:
13-12-2017 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:

Geschiedenis

Ondertekeningen