U, de petitionaris
Sur vrouw

Stop onteigening en verwoesting historisch stadsdeel Sur-Diyarbekir in Turkije

58 ondertekeningen

Bij de strijd in het zuidoosten van Turkije zijn in het stadsdeel Sur in de stad Diyarbekir na onteigening door de overheid historische stadsdelen gesloopt en van de aardbodem verdwenen. Deze gebieden zijn al maanden afgesloten voor de buitenwereld. Ze zouden juist worden gerenoveerd

Petitie

Wij

Het Platform Nederland van Turkse en Koerdische Schrijvers en Kunstenaars

 

constateren dat:

Dat ooggetuigen met zware trucks en sloopwerktuigen de stadsdelen in hebben zien rijden en weer met puin van antieke gebouwen naar buiten hebben zien rijden. Wij stellen vast dat de gesloopte en onteigende delen van Sur in Diyarbekir op de Werelderfgoedlijst staan van UNESCO. Deze constatering wordt bevestigd door luchtfoto’s.

 

en verzoeken

De leden van het Nederlands en Europees parlement sterke druk uit te oefenen op de Turkse regering en die te wijzen op de status van de Werelderfgoedlijst en de verplichtingen die daaruit voortvloeien.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Europese Commissie 
Petitieloket:
Einddatum:
15.08.2016 
Petitionaris:
Stop onteigening en verwoesting historisch stadsdeel Sur in Diyarbekir in Turkije 
Organisatie:
Platform Nederland van Turkse en Koerdische Schrijvers en Kunstenaars 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen