U, de petitionaris
Stop plastic in de supermarkt

Stop onnodige plastic verpakkingen in de supermarkt

100.296 ondertekeningen

Er moet een einde komen aan onnodige (plastic) verpakkingsmaterialen in de Nederlandse supermarkten. Met name groenten en fruit worden vaak onnodig in plastic verpakt. De hoeveelheid plastic afval die hiermee mede geproduceerd wordt heeft enorme negatieve gevolgen voor het milieu.

Petitie

Wij

Milieubewuste consumenten

 

constateren dat:

  • Dat er een einde moet komen aan onnodige plastic verpakkingen in de Nederlandse supermarkten.

  • Met name groente en fruit is vaak onnodig verpakt in plastic. Dit wordt onder andere gedaan om ze te kunnen onderscheiden. Bijvoorbeeld biologische tegenover niet-biologische groenten.

  • Voor de supermarkt is dit logisch. Voor de consument betekent dit juist extra plastic wat thuis meteen weggegooid wordt en wat het milieu onnodig belast.

 

en verzoeken

  • Dat groenten en fruit zonder plastic eromheen gekocht kunnen worden.

  • Ook moeten de plastic tasjes voor groenten en fruit vervangen worden door papier, zodat de consument daar gebruik van kan maken.

  • Ook bij andere producten moet plastic zoveel mogelijk beperkt worden.

Wij roepen supermarkten en toeleveranciers op om met gepaste oplossingen te komen, zodat het kopen en gebruik van dagelijkse levensmiddelen veel milieuvriendelijker wordt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
brancheorganisatie 
Petitieloket:
Einddatum:
01-10-2018 
Petitionaris:
Femke de Jager 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen