U, de petitionaris
Wijnandt

Stop onnodige bomenkap Rembrandtkwartier

248 ondertekeningen

Gemeente Rijswijk wil in de Wijnandt van Elststraat en de Willem van Rijswijkstraat een totaal van 36 gezonde bomen rooien, om zo nog meer parkeerplaatsen te maken voor de nieuwe brede school. De gemeente belooft `nieuw groen' - piepkleine boompjes - in plaats van de 30 jaar oude lindes en eiken.

Petitie

Wij

De bewoners van de wijk Rembrandtkwartier te Rijswijk en andere belanghebbende

 

constateren

  • Dat voor de geplande realisatie van de brede school Rembrandtkwartier onnodig veel gezonde, oude bomen gekapt worden.
  • Deze bomen zeer bepalend zijn voor het straatbeeld en onderdeel uitmaken van een plezierige, gezonde leefomgeving.
  • Oude, grote bomen niet te verwisselen zijn voor piepjonge nieuwe aanplant.

 

en verzoeken

Dat de gemeente serieus de alternatieven overweegt waarbij geen of minder bomen gerooid hoeven te worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Eiken en essen blijven behouden, maar worden de lindes toch gekapt?

Op 28 augustus hebben wij gesproken met de gemeente over mogelijk behoud van de bomen. Dit naar aanleiding van het bezwaar dat wij hebben ingediend tegen de kap van de 36 bomen in de Wijnandt van Elststraat en de Willem van Rijswijckstraat.

+Lees meer...

De gemeente heeft aangegeven dat zij mogelijk bereid is tot het behouden van twee eiken en drie essen op de hoek van de Wijnandt van Elststraat ter hoogte van de oude brandweerkazerne. Alhoewel dit geweldig nieuws is voor ons en de bomen, is de gemeente nog steeds stellig over de kap van de rij lindenbomen in de Wijnandt van Elststraat. Dat vinden wij uiteraard erg jammer; het gaat hier om prachtige oude bomem die de straat haar eigen karakter geven.

Los van ons bezwaar heeft ook de AVN [1] een bezwaar lopen tegen de kap van deze bomen. Mogelijk zijn er namelijk nog alternatieve parkeerconstructies voorhanden waardoor de lindes toch zouden kunnen blijven staan. Wij willen dat de gemeente deze mogelijkheden alsnog overweegt. Vanaf 6 september zal het dossier mbt ons bezwaar ter inzage liggen op het gemeentehuis. Wij houden u uiteraard op de hoogte! Voor vragen kunt u terecht bij het contact formulier op de website https://sorkel.nl/bomen/

Met groene groeten, Helen en Micky

[1] Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor 's Gravenhage en omstreken, zie www.avn.nl

04-09-2018