U, de petitionaris
1oliegas

Stop olie en gas uit Rusland, stop de financiering van de Russische agressie

183 ondertekeningen

Met de enorme opbrengsten van olie en gas kan Poetin zijn oorlog blijven financieren. Met alle ellendige gevolgen van dien. Moet onze verwarming voor gaan op de levens in Oekraine? Nee, natuurlijk niet. Een offer van onze kant is nodig om Rusland echt te treffen.

Petitie

Wij

die het niet langer kunnen aanzien dat onze welvaart belangrijker is dan het welzijn, de levens van Oekrainers

 

constateren

dat wij met de import van olie en gas uit Rusland de oorlog mede in stand houden

 

en verzoeken

de contracten met Rusland voor alle energie-inkopen direct stop te zetten, zodat de Oekrainers meer kans hebben op vrede dan nu.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
04-05-2022 
Petitionaris:
wim kooistra 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

EU kocht sinds begin oorlog voor 35 miljard aan olie, gas en steenkool uit Rusland

De Europese Unie heeft sinds het begin van de oorlog in Oekraïne voor 35 miljard euro aan gas, olie en steenkool van Rusland gekocht, heeft EU-buitenlandchef Borrell gezegd in het Europees Parlement in Straatsburg.

Hij wees erop dat het van groot belang is om de afhankelijkheid van Rusland snel af te bouwen door over te schakelen op duurzamere energiebronnen. Borrell zei dat geopolitiek en klimaatmaatregelen nu hand in hand gaan.

bron: nos.nl.

06-04-2022