U, de petitionaris
Wij zeggen nee tegen nederlandse uitzetting naar rwanda. u ook %281%29

Burgerinitiatief: Stop Nederlandse uitleveringen naar Rwanda

653 ondertekeningen

Nederlanders van Rwandese afkomst worden na een oneerlijke procedure van de IND teruggestuurd naar Rwanda waar mensenrechten continue worden geschonden. Wij, de (klein) kinderen, vragen u ons te steunen zodat onze ouders een eerlijk proces in Nederland krijgen.

Petitie

Wij

Wij, de (klein) kinderen van Nederlandse Rwandezen die door de IND worden beschuldigd van medeplichtigheid aan de genocide in Rwanda in 1994

 

constateren

  • Dat de IND tientallen Nederlanders van Rwandese afkomst, beschuldigt van genocide op basis van rammelend onderzoek, getuigen die elkaar tegenspreken en oncontroleerbare bronnen
  • Dat de rechters en ministers de IND structureel gelijk geven zonder inhoudelijk naar de processen te kijken noch te kijken naar het feit dat een eerlijk proces in Rwanda zelf niet mogelijk is.
  • Dat Nederland, waar mensenrechten hoog in het vaandel heeft staan, stil is over de mensenrechten in Rwanda terwijl deze schendingen benadrukt worden door internationale organisaties waaronder: Human Rights Watch, Amnesty en Freedom House.

 

en verzoeken

Dat alle uitleveringen en uitzettingen naar Rwanda per direct worden stopgezet en dat beschuldigde Nederlanders van Rwandese afkomst, zoals iedere Nederlander, een eerlijk proces krijgen. 

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Petitionaris:
Florentin Ngabitsinze en Benedicta Deogratias 
Organisatie:
All For Rwanda & Eerlijk Proces 

Geschiedenis

Ondertekeningen