U, de petitionaris

Stop misbruik dure 0900 nummers

1.828 ondertekeningen

Stop misbruik dure 0900 nummers

25 januari 2012: '0900-klantenservicenummers mogen geen extra tarief per minuut meer rekenen. Consumenten betalen voortaan of evenveel als voor een gesprek met een gewoon vast nummer, of een vast bedrag voor het hele gesprek.' Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) in reactie op het verzoek van de Tweede Kamer. Lees verder onder 'nieuws'.

Petitie

Wij

0900alternatieven.nl probeert via deze weg aandacht te krijgen over het probleem dat steeds vaker bedrijven in Nederland misbruik maken van dure 0900 nummers en de beller lang laten wachten.

 

constateren dat:

De bedrijven houden de wachttijden onnodig hoog en gebruiken een te hoog tarief

 

en verzoeken

Duidelijke nieuwe regels met een max. tarief voor een max. aantal minuten, overige kosten komen voor het bedrijf.

Voorbeeld: Je belt een bedrijf en je moet 30 minuten wachten waarbij de eerste 10 minuten voor de beller zijn en de rest voor het bedrijf die de beller belt.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-02-2009 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Sander van der Berg 
Organisatie:
0900alternatieven.nl 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

0900-klantenservicenummers worden goedkoper

0900-klantenservicenummers mogen geen extra tarief per minuut meer rekenen. Consumenten betalen voortaan of evenveel als voor een gesprek met een gewoon vast nummer, of een vast bedrag voor het hele gesprek. Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) in reactie op het verzoek van de Tweede Kamer om de haalbaarheid te onderzoeken de kosten van wachttijd bij telefonische klantenservice gratis te maken..

25-01-2012

Klik hier een geef uw mening over deze petitie

Wist u dat als u via de Masterwebber.nl uw oordeel en mening kan melden over deze petitie. Doe dit omdat als we aan het eind van de maand de meeste stemmen ontvangen dat deze pagina dan site van de maand wordt en dit is extra promoite voor deze petitie en dit is ook weer goed voor u want hoe groter de groep achter deze petitie hoe beter..

01-11-2008