U, de petitionaris
Uitzicht vanaf strand kleiner

Stop mega-windmolens langs de A27

1.467 ondertekeningen

Windpark Zeewolde wil langs A27, van de Stichtse Brug tot aan knooppunt Almere (A6/A27), windmolens met tiphoogte 220m plaatsen. Op 500 meter van de huidig bewoonde omgeving van Almere. Dat is nog nergens in Nederland gebeurd. De gevolgen voor bewoners, landschap en fauna zijn niet te overzien.

Om mee te kunnen praten op 8 juni 2016 bij de oordeelsvormende vergadering van Provinciale Staten hebben we een grote achterban nodig!

Petitie

Wij

Bewoners van Almere (Buiten, Hout (Nobelhorst, Vogelhorst) en Oosterwold) en langs het Gooimeer.

 

constateren dat:

Doordat de geplande windmolens langs de A27 op een afstand staan van 500-800 meter van woongebied, wordt de leefbaarheid van tienduizenden bewoners in een groot gebied aangetast. Wij zijn bezorgd om overlast van knipperende verlichting, geluid, infrageluid, slagschaduw en waardevermindering van woningen.

 

en verzoeken

Wij willen in overleg met Windpark Zeewolde en de provincie een ander plaatsingsgebied definiƫren wat op minimaal 2 kilometer van het huidige en toekomstige Almeers/Zeewoldens woongebied ligt.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Provincie Flevoland 
Petitieloket:
Kenmerk:
14 juni 2016 overhandigd 
Einddatum:
31-12-2016 
Status:
In behandeling 
Organisatie:
Belangenvereniging Almere-Hout (BAH) 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Kom naar Provinciale Staten vergadering op 29 juni!

Aanstaande woensdag 29 juni wordt deze petitie behandeld door Provinciale Staten. De vergadering is openbaar en er wordt door mijzelf ingesproken, dus KOMT ALLEN om te laten zien dat we het echt belangrijk vinden dat er naar ons geluisterd wordt.

Het adres is: Statenzaal, Provincie Lelystad, Visarenddreef 1, Lelystad.

+Lees meer...

Details zie agendapunt 9: http://stateninformatie.flevoland.nl/Vergaderingen/Provinciale-Staten/2016/29-juni/19:30

23-06-2016

Petitie wordt apart behandeld op 29 juni!

Omdat de petitie voldoet aan meer dan 100 ondertekeningen van ingezetenen in Flevoland wordt deze petitie apart behandeld door Provinciale Staten. Blijf daarom actief ondertekenen, hoe groter de groep hoe meer kans op invloed we hebben.

23-06-2016