U, de petitionaris
Chemours

Stop lozing van GenX en PFOA volledig

87 ondertekeningen

Het Ministerie van van Infrastructuur en Waterstaat heeft een vergunning verleend aan Chemours Dordrecht voor de directe lozing van GenX (max. 5 kg/jaar) en PFOA (max. 2 kg/jaar) houdend water op het oppervlakte water van de Nieuwe Merwede

Petitie

Wij

De bewoners van de Drechtsteden

 

constateren

  • Dat het Ministerie van van Infrastructuur en Waterstaat vergunning heeft verleend aan Chemours Dordrecht voor directe lozing van GenX- (max. 5 kg/jaar) en PFOA- (max. 2 kg/jaar) houdend water op het oppervlakte water van de Nieuwe Merwede.
  • Dat er technieken voorhanden zijn die de lozing van deze stoffen tot 0 kg/jaar kunnen reduceren.
  • Dat deze technieken kosten met zich meebrengen die voor Chemours Dordrecht aanleiding zijn niet in deze technieken te investeren.
  • Dat voor Chemours Dordrecht winst boven gezondheid gesteld wordt.
  • Dat in juli 2010 de United Nations General Assembly met grote meerderheid een resolutie heeft aangenomen dat schoon drinkwater een grondrecht is voor elke wereldburger.

 

en verzoeken

De zero emissienorm toe te passen op lozingen door de fabriek van Chemours / Du Pont in Dordrecht met ingang van 1 juli 2020.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-03-2020 
Petitionaris:
Cees Venderbos Lambinon 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen