You, the petitioner
Regenboog b

Stop homo-conversietherapie in Nederland

6,543 signatures

Homoseksualiteit is niet te genezen! Hierbij roepen we de ministers van justitie, gezondheid en onderwijs op om de wens van de Kamermeerderheid te volgen en homo-conversietherapie in Nederland te verbieden en strafbaar te stellen.

Petition

We

De LGBTIQ+-community en slachtoffers van homo-conversietherapie

 

establish that:

  • dat bewindslieden jarenlang de wens van de Kamermeerderheid blijven negeren
  • dat dit onbehoorlijk bestuur is
  • dit beleid richt veel schade aan bij slachtoffers van homo-conversietherapie
  • dat iedereen het recht heeft te zijn, die je wil zijn
  • het regeren van Nederland moet meer zijn dan het vervullen van de wensen van kerkelijke gemeenschappen, die hun moraal hoger stellen dan de menselijke gezondheid.

 

and request

  • de regering terug te komen op het besluit homo-conversietherapie niet te verbieden.

  • te erkennen dat de homo-conversietherapie veel emotionele schade aanricht.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2024-12-21 
Lead petitioner:
Jacques Zonne 

History

Signatures

Updates

het verhaal van de petitie maker

Het klinkt als een bizar horrorverhaal: vastgezet worden in een boerderij om van je homoseksuele geaardheid af te komen. Het overkwam Jacques Zonne.

+Read more...

"Ze probeerden me via duiveluitdrijving van mijn demonen te verlossen."

Jacques was 17 jaar oud toen hij ontdekte dat hij op mannen viel. Voor hemzelf geen grote schok, maar voor het streng christelijke milieu waarin hij opgroeide des te meer. "Het was juist mijn omgeving die er een probleem van maakte." Dus hing Jacques zijn geaardheid niet aan de grote klok. "Ik leidde al snel een dubbelleven. Ik ging bijvoorbeeld niet uit in de stad waar ik woonde. Mijn ouders hadden dit nooit kunnen verwerken, dus zweeg ik erover." In de val

Jaren later kwam Jacques terecht op een boerderij in Doornspijk. Zijn broers boden hem daar een vakantie aan, met een religieus sausje, georganiseerd door een evangelisch christelijke jeugdorganisatie. De eerste week had hij veel plezier, maar in de week twee sloeg de stemming om. Achter zijn rug om werd een telefoontje gepleegd en zijn seksuele voorkeur besproken. "Toen ze erachter kwamen dat ik waarschijnlijk homo was, veranderde hun doel."

De vakantiesfeer verdween snel. Jacques' bezit werd van hem afgepakt, inclusief zijn paspoort. Het kwam uiteindelijk zelfs zo ver dat zijn uitkering op rekening van de organisatie werd gestort. Hij kon geen kant op. En dag in dag uit, ieder uur van de dag werd op hem ingepraat. Het doel? Hem van zijn geaardheid afbrengen. "Ze zeiden dat ik als kind van God een gelukkig leven als hetero tegemoet zou gaan. Ik zou een vrouw en kinderen krijgen." Schreeuwen en duiveluitdrijving

Het bleef niet alleen bij praten. De geestelijken op de boerderij gaan steeds agressiever te werk. "Ze begonnen tegen me te schreeuwen en probeerden me via duiveluitdrijving van mijn demonen te verlossen. Ik werd emotioneel totaal heen en weer geslingerd."

Jacques ging er op een gegeven moment aan onderdoor. Zeker toen hij ook steeds fysieker werd aangepakt. "Ik werd ondergedompeld in een zwembad. Een soort hardhandig doopritueel. Maar het ergste was dat ik me op een gegeven moment ook echt vies en onrein ging voelen. Je volledige identiteit wordt afgebroken." Angstzweet door evangelisten

Uiteindelijk weet Jacques na drie vluchtpogingen te ontsnappen van de boerderij. Ondanks dat het lang geleden is en Jacques nu een gelukkig leven leidt in Amsterdam, blijft het zeer traumatisch en moeilijk om over deze periode te praten."Ik merk het nu nog steeds. Als ik bijvoorbeeld in de stad evangelisten zie rondlopen, dan duik ik een steegje in en staat het angstzweet op mijn rug. Dat trauma gaat nooit weg."

Jacques is ervan overtuigd dat dit soort homogenezingsbehandelingen nog steeds gebeuren. "De gedachte in bepaalde evangelische kringen dat homoseksualiteit een ziekte is zit heel diep. En ik hoor helaas nog steeds verhalen van jongeren die dit hebben gemaakt." Met de kerk heeft Jacques resoluut gebroken. Met zijn familie is het wel weer goed gekomen. "Ik heb moeten vechten om mijn leven een beetje op de rit te krijgen, dat was een harde strijd. Maar ik ben absoluut blij met en ook wel trots op waar ik nu sta."

Meer hierover en het tv programma zie je op

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/jacques-werd-2-jaar-lang-opgesloten-om-te-genezen-van-zijn-homoseksualiteit/?fbclid=IwAR39zCKDrcBlGOL0owPC7Lta0K5bYz6n9trOcovE8kAH7NJp-LxkyDHq1QA

2021-06-01

COC wil verbod , dit jaar

COC wil nog dit jaar een verbod op ‘LHBTI-genezing’ - https://www.coc.nl/politiek-2/coc-wil-nog-dit-jaar-verbod-op-lhbti-genezing.

2021-06-01