U, de petitionaris
 20180213 231149

Stop het verbod van rookruimtes

228 ondertekeningen

Speciale rookruimtes in horecagelegenheden moeten dicht heeft het gerechtshof bepaald. De ruimtes vormen volgens de rechter niet langer een uitzondering op het rookverbod dat geldt in de horeca. Dit is dramatisch voor horecagelegenheden die hebben geïnvesteerd in deze ruimtes, en voor bezoekers.

Petitie

Wij

Horecaondernemers en de rokende bevolking van Nederland (26,1% in 2016),

 

constateren

  • Dat de beslissing van het gerechtshof om rookruimtes te verbieden een messteek is voor horecagelegenheden, die na het rookverbod in de horeca in 2008 (tien)duizenden euro's hebben geïnvesteerd in speciale rookruimtes.

  • Deze beslissing is dus catastrofaal voor gelegenheden die niet alleen hun investering kwijt zijn,maar ook klanten verliezen.

  • Daar komt nog bij dat ook voor niet-rokers rookruimtes een kalme plek kunnen zijn in clubs en drukke cafés.

 

en verzoeken

Dat speciale rookruimtes in horecagelegenheden toegestaan blijven en dat rokers en horecaondernemers of horecagelegenheden niet oneerlijk benadeeld worden als gevolg van dit besluit.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
14-05-2018 
Petitionaris:
Merijn Rood 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen