U, de petitionaris
Stop vangen beeld petitie plus zogende

Stop het vangen van de (hoog)zwangere of zogende vrouwtjesdas in Roermond

1.308 ondertekeningen

Wij verzoeken alle bij het vangen van het (hoog)zwangere of zogende vrouwtje das onder de TV-toren in Roermond betrokken partijen onmiddellijk te STOPPEN met vangen.

Betreft: provincie Limburg (ontheffing gegeven), Mulleners Vastgoed en Kragten BV (opdrachtgevers) en Bionet Natuuronderzoek (vangt).

Petitie

Wij

de Zoogdierwerkgroep IVN Roermond e.o. gesteund door 17 organisaties (o.a. Das&Boom) en 47 mensen,

 

constateren

dat in de meest kwetsbare en kritische periode voor dassen, nu ze zwanger zijn of hun jongen zogen, de provincie Limburg tegen de Natuurbeschermingswet en Dierenwet in een ontheffing heeft gegeven tot het vangen en verplaatsen van een mogelijk (hoog)zwanger of zogend gezinnetje das. Ook het 'Kennisdocument Das' van BIJ12, de gezamenlijke provincies is hier duidelijk over. Dit doe je NU NIET. Niet in deze kritische periode.

 

en verzoeken

  • de provincie Nederlands Limburg om de ontheffing onmiddellijk in te trekken.

  • Mulleners Vastgoed en Kragten BV verzoeken we de opdracht om de dassen te vangen en verplaatsen aan Bionet Natuuronderzoek onmiddellijk te stoppen.

  • Bionet Natuuronderzoek verzoeken we de opdracht om te vangen terug te geven aan Kragten en Mulleners.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Limburg 
Petitieloket:
Einddatum:
15-03-2021 
Petitionaris:
Joost en Marieke 
Organisatie:
Zoogdierwerkgroep IVN Roermond e.o. 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Wow ! Dank je wel en blijf de petitie delen s.v.p.

Hallo allemaal, Hoi !

Wat geweldig dat je het vrouwtje das (en haar maatje) in Roermond steunt. Blijf onze, nu ook jouw petitie, vooral delen ! Samen kunnen we naar de 1000 handtekeningen (nu 909) en daar voorbij.

+Lees meer...

Dat zou fantastisch zijn. Heb je jouw vriend(in), gezin, familie, kennissen al gevraagd om ook te tekenen ? We hopen zo dat het vrouwtje das snel haar vrijheid terug krijgt !? Mede door jouw handtekening en die van jouw vrienden en bekenden. Heb je ze al gevraagd ?

Jaap Dirkmaat heeft een mooie en heldere vlog aan 'onze' dassen gewijd, kijk en luister Illegaal gevangen dassen in Roermond.

Wil je meer weten stuur ons dan een e-mail: zoogdierwerkgroep@ivnroermond.nl

18-02-2021

Nieuw persbericht (ons eerste persbericht vind je op de IVN Roermond e.o. website)

Gisteren hebben we, gesteund door 17 organisaties en 47 personen uit verschillende hoeken en met verschillende functies, een tweede persbericht uit laten gaan naar de media. We zullen ons persbericht later vandaag of morgen delen op onze IVN Roermond e.o.

+Lees meer...

website.

Dit zijn drie (3) organisaties en achtentwintig (28) personen op persoonlijke titel meer dan de vorige keer !

Het eerste persbericht van afgelopen maandag, 8 februari 2021 kun je teruglezen. Zie 'Provincie laat op zwangere dassen jagen'

15-02-2021