U, de petitionaris
Obj 2536

Stop het opknippen van grote (bos)tuinen voor lucratieve bouwkavels in Zeist

475 ondertekeningen

Bewoners in het Lyceumkwartier in Zeist willen het grootste gedeelte van hun achtertuin afsplitsen en als apart bouwkavel verkopen. Hiermee valt een fortuin te verdienen en als dit lukt, zullen velen volgen. Dit zal tot verstening leiden, ten koste van het groen. Het College van Zeist wil hieraan meewerken en vindt dit een gewenste ontwikkeling. De Gemeenteraad van Zeist is echter uiteindelijk de baas en neemt hierover binnenkort een besluit. Hoog tijd dus om in actie te komen. Onderteken vóór 11 juni 2019 de petitie en zeg ook ‘nee!’ tegen het volbouwen van groene tuinen.

Petitie

Wij

Bewoners van het mooie, groene Zeist

 

constateren

  • dat enkele bewoners in het Lyceumkwartier hun hoekperceel willen herkavelen. Als ze vertrekken uit de wijk, dan willen ze hun huis verkopen zonder grote achtertuin. Deze achtertuin wordt als los bouwkavel verkocht. Hiermee valt een fortuin te verdienen, dus als dit lukt, zullen velen volgen.
  • dat het College van Zeist het opknippen van grote (bos)tuinen op hoekpercelen een gewenste ontwikkeling vindt
  • dat dit tot verdere verstening leidt en de bosbeleving onherroepelijk verstoort
  • dat het algemene belang van een groene omgeving niet ondergeschikt mag zijn aan het feit dat slechts enkele bewoners een fortuin verdienen als zij bij verkoop van hun woning niet 1 maar 2 percelen kunnen verkopen.
  • dat er geen maatschappelijke baten zijn van het opofferen van groen en het niets bijdraagt aan de bouwdoelstelling voor betaalbare woningen.

 

en verzoeken

de gemeenteraad van Zeist met klem om niet in te stemmen met een bestemmingsplanwijziging waarin grote tuinen worden opgeknipt en als bouwkavel worden verkocht.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Zeist 
Petitieloket:
Einddatum:
11-06-2019 
Petitionaris:
Bos Tuinen 
Organisatie:
Voorkom het opknippen van grote (bos)tuinen als bouwkavel in Zeist 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Opknippen van grote (bos)tuinen voor lucratieve bouwkavels GESTOPT!

De gemeenteraad van Zeist heeft op 11 juni 2019 UNANIEM besloten dat het opknippen van grote (bos)tuinen op hoekpercelen in het Lyceumkwartier een ongewenste ontwikkeling is. De raad heeft geweigerd het plan vast te stellen, omdat het aanwezige groen hierdoor onevenredig zou worden aangetast.

Ook is een motie aangenomen waarin het college opgeroepen wordt om in gesprek te gaan met de bewoners van het Lyceumkwartier, o.a.

+Lees meer...

de Vereniging Lyceumkwartier Zeist en Stichting Milieuzorg Zeist e.o., over de door hun gemaakte visie op de leefomgeving en te kijken welke delen van deze visie in het planologische beleid van de gemeente kunnen worden vastgelegd. Hierdoor zal meer helderheid ontstaan over wat er wel en wat er niet gewenst is in de wijk en wat wel en wat niet mogelijk is.

Kortom een vruchtbare avond. Mede dankzij jullie ondertekening is het opknippen van grote (bos)tuinen voor lucratieve bouwkavels gestopt, heel erg bedankt!!!

07-07-2019

VVD Zeist maakt bouwen in bostuin mogelijk, meer handtekeningen nodig?!

www.zeist.vvd.nl/nieuws/35557/5-vragen-over-voorstel-socrateslaan-in-het-lyceum-kwartier

VVD beloofde bewoners van het Lyceumkwartier ‘VVD is geen voorstander van meer woningen op hetzelfde aantal vierkante meters’. In het filmpje op bovenstaande link legt VVD Zeist uit waarom zij op 11 juni juist wel voor het bouwen in een bostuin gaat stemmen.

+Lees meer...

Daarom willen wij een eindsprint voorstellen. Als iedere ondertekenaar nog minstens 2 of 3 personen kan vragen om deze petitie te ondertekenen, zou het ons dan lukken om ook de VVD bij de meerderheid van de raad te laten aansluiten en het college van de Gemeente Zeist te laten zien dat het opknippen van grote (bos)tuinen voor lucratieve bouwkavels echt moet stoppen?!

Bedankt wederom voor jullie steun!

04-06-2019

Debat in de raad

Afgelopen donderdag debatteerden de raadsfracties over de bestemmingsplanwijziging waardoor een extra woning in de tuin mogelijk wordt. Het was hartverwarmend om te zien dat GroenLinks, D66, NDZ, Seyst.nu en PvdA uitspraken dat zij tegen deze ontwikkeling zijn.

+Lees meer...

Opmerkelijk is dat VVD vooralsnog voor lijkt te gaan stemmen, om zo het bouwen in de bostuin mogelijk te maken. Op 11 juni zal de definitieve stemming in de raad plaatsvinden. Wij houden jullie op de hoogte.

14-05-2019