You, the petitioner
Staircase

Stop het herstel van Vanishing Staircase in Utrecht

30 signatures

Nu de beplanting op en om het kunstwerk 'Vanishing Staircase' per abuis is verwijderd heeft de gemeente Utrecht beloofd het werk 'te herstellen' en voorzieningen te treffen die het werk 'beschermen' in de toekomst. Dat lijkt ons niet de bedoeling. Deze gebeurtenis IS het werk wat ons betreft.

Petition

We

Tegenstanders van het 'herstel' van vanishing staircase.

 

establish that:

  • Dat het kunstmatig verwijderen van beplanting op en om een kunstwerk, anders wordt gewaardeerd dan het kunstmatig toevoegen van beplanting op dezelfde plek.
  • Er is enkele jaren gewerkt aan 'overwoekering'.
  • Er wordt nu pijn gevoeld dat dit werk teniet is gedaan. Wij denken dat deze pijn hoort bij het kunstwerk. Als dit het kunstwerk NIET is, wat is het dan WEL?
  • De ruimte die nu gemaakt is kan de natuur op eigen houtje weer invullen.

 

and request

Even stil te staan bij deze gebeurtenis. Herstelwerkzaamheden te heroverwegen en in ieder geval de discussie daarover breed te voeren. Ook vragen we de gemeente om af te zien van hekjes, bordjes en andere vormen van 'regulering'. Voor je het weet is het bordje 'Dit is kunst' het kunstwerk. Wij hopen ook dat de mening van de kunstenaar een rol zal spelen in de verdere afhandeling van deze bijzondere gebeurtenis.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2021-08-01 
Lead petitioner:
mathijs cremers 
Website:

History

Signatures