U, de petitionaris
Angora3

Stop het herhaaldelijk villen van levende angorakonijnen in China

4.640 ondertekeningen

Stop de routinematige wreedheid tegen angorakonijnen voor de productie van angorawol, waarbij op gewelddadige wijze de vacht van het gevoelige lijf van angorakonijnen getrokken wordt terwijl deze van pijn de longen uit hun lijf schreeuwen.

Meer info

Petitie

Wij

de Nederlandse burgers en dierenliefhebbers, en de steeds bewuster wordende mensen,

 

constateren

dat er sprake is van grootschalige dierenwreedheid en mishandeling van in China gevangen en gehouden Angorakonijnen, wiens huid meerdere malen in hun leven gevild wordt voor de productie van kleding van of met Angorawol. Constateren tevens dat in China, de grootste producent van angora, geen straf staat op dierenmishandeling in fokkerijen en er gelden geen regels die de verzorging van dieren reguleren.

 

en verzoeken

de regering en met name de minister van Buitenlandse Zaken alles in het werk te stellen op politiek, diplomatiek en handelsniveau om China te bewegen deze praktijken strafbaar te stellen en direct aan te pakken, op straffe van een angora importverbod in de gehele EU, bij een eventuele weigering van China om in te grijpen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-11-2019 
Petitionaris:
Christian van Laar 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

We proberen 10.000 handtekeningen te verzamelen.

De petitie stond alweer een tijdje online en is een beetje in slaap gevallen. Wij hopen echter toch nog aan de 10.000 handtekeningen te komen.

+Lees meer...

Dat moet mogelijk zijn!

05-07-2017