U, de petitionaris

Stop het gesol met asielzoekers!

746 ondertekeningen

Veel asielgezinnen hebben psychisch ernstig te lijden onder het huidige asielbeleid. Bijvoorbeeld de familie AsgHari. Gevlucht uit Iran wegens christenvervolging. Recent overgebracht naar Katwijk, worden zij nu bedreigd met uitzetting naar Iran. Om opnieuw te worden vervolgd met levensgevaar!

Petitie

Wij

Nederlanders, mensen met bewogenheid voor de medemens

 

constateren

dat de Nederlandse overheid een snoeihard beleid voert tav asielzoekers. Ze jarenlang in onzekerheid en onder psychische druk houdt. En ondanks duidelijke signalen over de onveilige situatie in land van herkomst, hen toch dwingen om terug te keren. Hierbij wordt genegeerd dat kinderen internationale rechten hebben en niet mogen worden uitgezet! Onder nog lopende procedures intimideert de overheid hen om vrijwillig te tekenen voor terugkeer.

 

en verzoeken

onze 2e Kamerleden hun ogen open te doen en op te komen voor de rechten van deze mensen. Een streng en rechtvaardig beleid mag niet verworden tot een mensonterende behandeling. Accepteer niet langer dat duidelijke rapporten over misstanden in het land van terugkeer worden genegeerd of gebagatelliseerd.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
09-10-2012 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Werkgroep Asielzoekers BS-Nijverdal 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Samuel Lee
Amsterdam
Human Rights Activist & Pastor
ongeveer 5 jaar
Johan Ebbers
Steenwijk
Predikant Nederlands Gereformeerde Kerk
ongeveer 5 jaar
Enno Brommet
Waarland
voorzitter Vluchtelingenwerk Noorwest-Holland en oud burgemeester Egmond, Oostburg, Sluiis, Waterland en Harenkarspel
ongeveer 5 jaar
Henk Spit
Diepenveen
Predikant
meer dan 5 jaar
Sjon Onnekink
Arnhem
Theoloog
meer dan 5 jaar
ds..J.van Dijken
Nijverdal
predikant in de protestantse gemeente Nijverdal
meer dan 5 jaar
W. Kaljouw
Nijverdal
Predikant Prot. Gemeente Nijverdal
meer dan 5 jaar
Huis van Gebed Twente
Delden
meer dan 5 jaar
Wolter Broekema
Nijverdal
Predikant Protestantse Gemeente Nijverdal
meer dan 5 jaar
C.J. (Chris) Hogenkamp
Nijverdal
Oudste Beth-Shalom Nijverdal
meer dan 5 jaar
Henk Karelse
Almelo
De Banier, Almelo
meer dan 5 jaar
Willem Boelens
Bilthoven
advocaat, specialisatie asiel- en vreemdelingenrecht
meer dan 5 jaar

Nieuwtjes

Eerder toegevoegd

Afsluiting petitie

In het midden van onze Volle Evangelie Gemeente “Beth-Shalom” te Nijverdal koesteren wij al een aantal jaren meerdere broeders en zusters – vluchtelingen – uit Iran. Het betreffen zowelmensen die vanwege hun geloof in Jezus Christus uit Iran zijn gevlucht, als mensen die om een andere redenen zijn gevlucht en vervolgens in Nederland tot geloof in de Hemelse God en Vader zijn gekomen. Vanuit een betrokkenheid bij het wel en wee van onze broeders en zusters dragen wij dezemensen een warm hart toe.

+Lees meer...

En als we zien hoe er in Nederland met hen wordtomgesprongen, doet dat zeer. We zien een kil en koud klimaat ontstaan, waarinhet eigen belang in zowel de publieke opinie als in de politiek de boventoon Start petitie Toen begin november 2011 onze broeder Hassan Asg Hary met zijn vrouw en hun twee kinderen plotseling naar de vrijheids­beperkende inrichting te Katwijk werden overgeplaatst (gedeporteerd is de officiële term), moesten wij wel actie ondernemen. Eén van de acties was het mobiliseren van de publieke opinie, vooral van hen die zijn/haar medemens een warm hart toedragen en een plekje onder de zon gunnen. Daarom is vanaf 9 november 2011 op het internet een petitie gelanceerd waarop een ieder zijn/haar handtekening kon plaatsen. Daarmee werden de overheid en het parlementopgeroepen om de vluchtelingen op een menswaardige wijze te behandelen.   Huidige stand van zaken Inmiddels heeft het gezin Asg Hary zich in Katwijk kunnen “settelen”, waardoor de urgentie en de actuali­teit van de petitie achterhaald is. Wel heeft de petitie een positieve bijdrage geleverd aan de nog lopende procedure van de familie. De petitie heeft (per medio juni 2012) ongeveer 750 handtekeningen opgeleverd. We zijn bijzonder blij met dat resultaat, maar de eerlijkheid gebiedt ook vast te stellen dat zo’naantal geen indruk maakt in de Nederlandse politiek.   Sluiting petitie Omdat de directe aanleiding van de petitie niet meer actueel is en vanwege haar omvang, zijn wij tot de conclusie gekomen dat zij in haar huidige vorm niet meer effectief is. Daarom is de petitie per juli 2012 gesloten. De handtekeningen worden niet ingediend. Dit lijkt een treurig resultaat, vooral omdat grote delen van de publieke opinie in Nederlandnog steeds behoorlijk anti-asielzoekers zijn. Toch zien wij een aantal lichtpuntjes. Met het demissionair worden van het gedoogkabinet, is er meer ruimte voor hartelijkheid en mededogen ontstaan. De zaak van het gezin Asg Hary verloopt redelijk goed en hun argumenten (mede dankzij de petitie) worden steeds beter naar waarde geschat. Maar bovenal, ons vertrouwen in de God die ook dit alles leidt, is alleen maar gegroeid. Rest ons om een ieder die de petitie getekend heeft hartelijk te bedanken. Shalom

Artikel Twents Volksblad

Uitzetting dreigt voor kerkleden.

+Lees meer...

Uitzetting dreigt voor kerkleden

Artikel Twents Volksblad 20 december 2011

Artikel TC Tubantia 17-11-2011