U, de petitionaris
Download %282%29

Stop het criminaliseren van politiepersoneel

9.739 ondertekeningen

Het Wetboek van Strafrecht aanpassen zodat recht wordt gedaan aan de bijzondere taak van de politieambtenaar wanneer deze tijdens zijn werk geweld moet gebruiken.

Petitie

Wij

Politieambtenaren, familie van politieambtenaren, vrienden, kennissen en andere sympathisanten.

 

constateren

Dat het Wetboek van Strafrecht is bedoeld om onze maatschappij te beschermen tegen criminelen. Het Wetboek is, naar onze mening, niet bedoeld om politiemensen aan te pakken die werken aan een veiliger maatschappij. Momenteel is een agent, die geweld moet gebruiken om onze samenleving veiliger te maken, zoals bijvoorbeeld iemand aanhouden, voor de wet gelijkgesteld aan een crimineel die geweld gebruikt. Dat mag niet zo zijn!

 

en verzoeken

In het Wetboek van Strafrecht een specifieke strafuitsluitingsgrond op te nemen, waardoor deze gelijkstelling tussen politieambtenaar en crimineel uit elkaar wordt gehaald.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
01-11-2016 
Antwoord verwacht:
10-12-2016 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Peter van Zalen 
Organisatie:
Politieteam Zeeuws-Vlaanderen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie wordt afgesloten

Vandaag, 8 november 2016, is de petitie (met meer dan 10.000 ondertekenaars) aangeboden aan de vaste commissie van Veiligheid en justitie van de Tweede Kamer. De petitie zal betrokken worden bij de besluitvorming over de Stelselherziening Geweldsaanwending door politieambtenaren.

+Lees meer...

Allen die de petitie hebben ondertekent of op andere wijze dit proces hebben ondersteunt; Van harte bedankt! Vanaf vandaag is de petitie niet meer ondertekenbaar.

08-11-2016

Petitie in het regionale nieuws

Lees ook het artikel in de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) van 18 maart 2016.

19-03-2016