You, the petitioner
Download %282%29

STOP HET CRIMINALISEREN VAN POLITIEPERSONEEL

9,739 signatures

Het Wetboek van Strafrecht aanpassen zodat recht wordt gedaan aan de bijzondere taak van de politieambtenaar wanneer deze tijdens zijn werk geweld moet gebruiken

Petition

We

Politieambtenaren, familie van politieambtenaren, vrienden, kennissen en andere sympathisanten.

 

observe

Dat het Wetboek van Strafrecht is bedoeld om onze maatschappij te beschermen tegen criminelen, het Wetboek is niet bedoeld om politiemensen aan te pakken. Momenteel is een agent, die geweld moet gebruiken om onze samenleving veiliger te maken, zoals iemand aanhouden, voor de wet gelijkgesteld aan een crimineel die geweld gebruikt. Dat mag niet zo zijn!

 

and request

In het Wetboek van Strafrecht een specifieke strafuitsluitingsgrond op te nemen, waardoor deze gelijkstelling tussen politieambtenaar en crimineel uit elkaar wordt gehaald.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2016-11-01 
Answer expected:
2016-12-10 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Peter van Zalen 
Organisation:
Politieteam Zeeuws-Vlaanderen 
Website:

History

Signatures

Updates

Petitie wordt afgesloten

Vandaag, 8 november 2016, is de petitie (met meer dan 10.000 ondertekenaars) aangeboden aan de vaste commissie van Veiligheid en justitie van de Tweede Kamer. De petitie zal betrokken worden bij de besluitvorming over de Stelselherziening Geweldsaanwending door politieambtenaren.

+Read more...

Allen die de petitie hebben ondertekent of op andere wijze dit proces hebben ondersteunt; Van harte bedankt! Vanaf vandaag is de petitie niet meer ondertekenbaar.

2016-11-08

Petitie in het regionale nieuws

Lees ook het artikel in de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) van 18 maart 2016.

2016-03-19