U, de petitionaris
Pexels photo 792032

Stop het collecteren aan de deur nu

3 ondertekeningen

Collectes aan de deur zijn niet meer van deze tijd en vergroten het risico op contact met een met corona besmette persoon. Organisaties die collecteren moeten hiermee stoppen en zoeken naar digitale alternatieven.

Petitie

Wij

burgers van Nederland

 

constateren

  • dat ondanks alle maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan diverse organisaties de huis aan huis collectes blijven voortzetten en hiervoor mensen blijven werven.
  • Nu er voldoende digitale alternatieven zijn, geeft dit een onnodig extra risico op verspreiding van het virus.

 

en verzoeken

om een krachtig signaal uit te laten gaan dat elke vorm van huis-aan-huis collecteren onwenselijk is en dat organisaties naar digitale alternatieven moeten zoeken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
10-06-2020 
Petitionaris:
Karin de Vries 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie tegen collecteren aan de deur aangemaakt

Vandaag heb ik een petitie tegen collecteren aan de deur aangemaakt. Tal van organisaties werven collectanten en de week van de collecte komt er ook weer aan.

+Lees meer...

In discussies merkte ik dat men niet bereidwillig is om over de risico's ervan na te denken tenzij er een dwingend advies van het RIVM komt. Ik hoop dat als genoeg mensen deze petitie tekenen dat net zo goed werkt als zo'n advies. En verder raad ik iedereen aan om gewoon niet open te doen voor collectanten en digitaal een donatie over te maken

12-03-2020