U, de petitionaris
Download

Stop gaswinning Pernis

932 ondertekeningen

Minister Wiebes heeft, ondanks ervaringen in Groningen besloten dat er tot 2030 gas mag worden gewonnen in de grond bij Pernis waar al eerder gas is gewonnen. Gevaarlijk voor Pernis maar ook voor de petrochemie zoals de Shell in de nabijheid.

Petitie

Wij

De verontruste inwoners van Pernis

 

constateren

  • dat minister Wiebes alle ervaringen die zijn opgedaan in Groningen naast zich neerlegt
  • en alle negatieve adviezen van de gemeente Rotterdam en de provincie Zuid-Holland naast zich neerlegt
  • het economische belang van de NAM de voorkeur geeft boven de veiligheid van de inwoners in het Rijnmond gebied en met name Pernis.
  • Minister Wiebes heeft hierbij geen enkel overleg gehad met stakehouders in het gebied, waaronder de inwoners van Pernis.

 

en verzoeken

per direct de gunning voor gaswinning in Pernis op te schorten en de adviezen die reeds zijn gegeven serieus te nemen om de gunning voor het boren naar gas in Pernis alsnog in te trekken om daarmee als minister op te komen voor de belangen van inwoners en gevestigde bedrijven in plaats van te kijken naar het economisch gewin.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
24-10-2020 
Petitionaris:
Rob van der Meer 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen