U, de petitionaris

Stop digitaal surveilleren op de Open Universiteit

De Open Universiteit heeft op 1 april bekend gemaakt dat zij een alternatieve tentamenvorm wil aanbieden met behulp van e-proctoring. De software waarmee de universiteit deze tentamens wil afnemen, is echter een inbreuk op onze privacy. Er worden geluids- en beeldopnamen gemaakt waarvan niet verzekerd kan worden dat deze bewaard worden volgens de geldende wet- en regelgeving en de nieuwe AVG-wet. Studenten moeten onder andere een grondige scan maken van de ruimte waarin ze het tentamen afnemen. Deze scans kunnen politieke en/of religieuze uitingen van desbetreffende studenten tonen. Dit is ongewenst.

Petitie

Wij

Studenten van de Open Universiteit

 

constateren

dat:

  • de OU te weinig maatregelen heeft genomen om onze privacy te waarborgen, daar andere universiteiten hier wel in geslaagd zijn;
  • de OU nalatig is geweest omtrent het nemen besluiten over tentamendata en -vormen;
  • niet iedereen over een goede internetverbinding beschikt;
  • niet iedereen in rustige omgeving het tentamen kan afnemen.

 

en verzoeken

dat er alternatieve tentamenmogelijkheden worden geboden aan alle studenten. Dergelijke vormen kunnen zich uiten in een open boek tentamen, essayopdrachten of tentamens met beperkte tijd.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
universiteitsbestuur 
Petitieloket:
Petitionaris:
Maryam Khallouk  
Organisatie:

Geschiedenis

Ondertekeningen