U, de petitionaris
14446166 1768414523407786 288838131394521935 n

Stop Diftar in Bunschoten-Spakenburg

558 ondertekeningen

Sinds oktober 2016 hebben we een nieuw afvalbeleid: Diftar en omgekeerd inzamelen. De gemeente Bunschoten-Spakenburg heeft aandelen in de ROVA (het afvalinzamelingsbedrijf) en is dus erg gebrand op het laten slagen van dit systeem.

Petitie

Wij

de inwoners van Bunschoten-Spakenburg en bijbehorende gemeentes

 

constateren

  • dat het huidige afvalbeleid, Diftar en omgekeerd inzamelen niet werkt.

  • Het restafval bijvoorbeeld nemen de inwoners sinds de invoering mee naar het werk, naar de camping, naar vuilnisbakken naast de snelweg, enz.

  • Op die manier belandt er dus weinig in de OVS's. Er wordt niet geluisterd naar de stroom van klachten over dit afvalsysteem. De gemeente heeft besloten, dus iedereen moet zijn mond houden.

 

en verzoeken

het college van B&W en de gemeenteraad om terug te gaan naar het oude systeem of naar volledige nascheiding wat goedkoper is en een stuk minder belastend voor iedereen. Denk daarbij ook aan bijvoorbeeld de ouderen en de minder validen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Bunschoten 
Petitieloket:
Einddatum:
10-08-2019 
Petitionaris:
Gerina Kok 
Organisatie:
FB pagina Inwoners Bunschoten-Spakenburg 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Frans van Dijk: directeur van de AVU.

De directeur van de AVU, Frans van Dijk, zegt dat bronscheiding de toekomst is. We krijgen volgens hem steeds minder afval dus omgekeerd inzamelen (afval naar een OVS brengen) is een heel goed afvalsysteem.

+Lees meer...

Ach meneer van Dijk, bent u naar de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry geweest samen met Harry Potter? Waar denkt u dat dat afval dan blijft? Hocus pocus pilatus pas, ik wou maar dat al het afval verdwenen was. Is dat de juiste spreuk? Dan ga ik hem ook eens proberen. Misschien kan ik hem ook op onze beide wethouders gebruiken. Enne, verdient u niet uw geld met afval? Verrassende opmerkingen dan. En de ouderen en mindervaliden en hoogbouwbewoners enz enz. Daar al aan gedacht? Of denkt u net als onze wethouders en hun partijen alleen maar aan uzelf en uw inkomsten? Onvoorstelbaar. En maar volhouden, ondanks de lage cijfers, dat het nieuwe afvalbeleid perfect werkt. Ik noem dat wederom: horende doof en ziende blind. Geef mij maar mijn oude vuilnisemmer terug, waar alles in kon. En nu nog steeds een hoop in belandt. En hoe verrassend: niet 1 made te vinden terwijl hij de hele dag in de zon staat met het deksel dicht, zonder stro, zout, mottenballen of wat voor gif dan ook. Dat waren nog eens tijden en dan kunnen de fabrieken die het perfect kunnen scheiden (in het noorden van het land verdienen ze er miljoenen mee) met mijn afval aan de gang. Minder belastend voor iedereen en een stuk beter en goedkoper.

29-06-2017

PMD gaat de oven in. Wij scheiden voor jan doedel.

Er wordt steeds meer plastic, metaal en drinkpakken ingezameld in Nederland. Ging het in 2007 nog om een halve kilo per inwoner, inmiddels gaat het om meer dan zeven kilo per persoon.

+Lees meer...

Maar toch moet er iets veranderen (...) Lees verder

29-06-2017

Interessant filmpje

Het filmpje staat rechtsboven of onderaan het artikel. Ligt eraan via welke media u het bekijkt.

+Lees meer...
29-06-2017