U, de petitionaris
Grijzecontainer

Stop de Woekercontainer in Hengelo

1.352 ondertekeningen

Als zogenaamde oplossing gaat de gemeente Hengelo de burgers die de grijze container voor restafval willen houden uitknijpen met asociale tarieven en creëert daarmee een service alleen betaalbaar voor de rijken over de ruggen van de zwaksten in de samenleving.

Petitie

Wij

De bezorgde burgers van Hengelo

 

constateren

Dat uw zogenaamde oplossing voor de burgers die de grijze container voor restafval willen houden een manier is om door middel van financiële druk op met name de zwaksten in de samenleving, omgekeerd afval inzamelen met geweld door te drukken.

 

en verzoeken

Onmiddellijk dit plan te staken en:

  • Redelijke tarieven te hanteren gebaseerd op werkelijke kosten en niet op "natte vingerwerk" en aannames.
  • Uw faciliterende taken om het huisvuil bij ieder perceel op te halen uit te voeren.
  • Uw wens om ondergrondse containers te plaatsen niet te laten bekostigen door hen die de grijze container wensen te behouden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Hengelo Ov. 
Petitieloket:
Einddatum:
01-03-2018 
Petitionaris:
Everwijn Overberg 
Organisatie:
Hengelo Actueel 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitionaris tegen de woekercontainer stelt zich verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

Toen ik vorig jaar begon met mijn actie voor het behoud van de grijze container voor restafval, en de daarbij behorende momenten dat ik “up close and personal” in aanraking kwam met de Hengelose politiek werd het me pijnlijk duidelijk hoeveel daar eigenlijk mis is. Ik proef er echt een minachting voor de inwoners, er wordt niet naar hun mening geluisterd en geen middel wordt geschuwd om vooral het eigen ego door te drukken. Eigen belang en partij belangen vieren hoogtij en altijd over de rug van de inwoners.

+Lees meer...

Je hoeft alleen maar te kijken naar wat er voor nodig was om de raad überhaupt na te laten denken over hun afvalbeleid(4000 ondertekeningen en een gang naar de Raad van State.) en dan nog proberen ze op slinkse wijze het plan door te drukken in de vorm van een woekercontainer als doekje voor het bloeden voor diegenen die de container wensen te behouden. Datzelfde patroon zie je telkens weer terug, of het nu gaat om armoedebestrijding, speelplekken voor de kinderen of de binnenstad, er is geen visie slechts eigenbelang en ego’s. Men maakt zich drukker om gescheiden compartimenten in de publieke afval bakken dan om het feit dat de armoede in Hengelo sinds 2013 met 9% is gestegen en dat 1 op de 6 kinderen zonder een fatsoenlijke maaltijd naar bed gaat. Dat wil ik veranderen en daarom heb ik mij verkiesbaar gesteld. Ik wil door zelf een zetel in de raad namens Lokaal Hengelo te bezetten het afvalbeleid terugdraaien en ook de werkelijke kosten ervan inzien om vervolgens een eerlijke afvalstoffenheffing te hanteren waar alles inzit. Ik ben er van overtuigd dat een dergelijk eerlijk beleid alleen al op afval tussen de € 100 en € 200 euro per jaar zou kunnen besparen en dat doet al heel veel voor diegenen met de laagste inkomens. Het wordt hoog tijd dat verkapte winsten zoals het dividend van Twence terugvloeien in de portemonnee van de inwoners. Ik sta voor een kleine maar faciliterende overheid en dat wil zeggen minimale regelgeving om zaken simpel te houden, en vrij van overbodige bureaucratie maar taken die we het best zelf uit kunnen voeren moeten we ook uitvoeren en daar hoort ook het afval ophalen bij ieder perceel bij en dan vol inzetten op nascheiden. Ik ben er van overtuigd dat wanneer we het beschikbare budget voor Hengelo efficiënt inzetten we een heleboel geld vrij kunnen maken voor belangrijke zaken zoals armoede bestrijding en daarbij denk ik aan een veel betere ondersteuning van de stichtingen en voedselbanken die zich daar nu voor inzetten en dat moeten doen zonder enige vorm van hulp of subsidie vanuit hun gemeente. Ook de zorg kan vele malen efficiënter wanneer overbodige lagen in het management eruit gesneden worden. Hoe korter de lijntjes hoe effectiever en goedkoper de zorg. Dit alles wil ik samen met mijn partijgenoten mogelijk maken, en daar heb ik de stem en het vertrouwen van de inwoners van Hengelo voor nodig. Ik zou zeggen kiest u maar, Gaat u voor aanpakken, of gaat u voor doormodderen?

Volg Everwijn Overberg hier

17-12-2017