You, the petitioner
Stop de wietpas 200x162 nl

Stop de wietpas!

2,109 signatures

De lokale politiek heeft zich uitgesproken tégen de plannen van minister Opstelten van Veiligheid & Justitie voor de invoering van een wietpas. De minister lijkt zich hier echter niets van aan te trekken. Er is nog maar weinig tijd om de Tweede Kamer te overtuigen. Onderteken daarom snel de petitie!

Petition

We

De inwoners van (grens)steden, zoals Venlo.

 

observe

Dat de wietpas van coffeeshops besloten clubs maakt waarin alleen Nederlanders welkom zijn. Dat van alle coffeeshopbezoekers in de grensstreek (Venlo, Maastricht, etc) ruim 60 procent uit het buitenland komt en dat deze consumenten door de wietpas hun softdrugs alleen nog illegaal kunnen inkopen. Dat door de invoering van de wietpas criminelen in het gat in de markt springen. Waardoor de leefbaarheid en veiligheid in wijken, dorpen en steden afneemt.

 

and request

De minister van Veiligheid & Justitie om af te zien van de gedwongen invoering van de wietpas en met verstand verbeteringen aan te brengen in, bijvoorbeeld, de succesvolle Venlose aanpak om de drugshandel verder terug te dringen. Dit door (nieuw) beleid in nauw overleg met lokale overheden en burgers te realiseren.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2012-02-20 
Status:
In treatment 
Lead petitioner:
Stop de Wietpas 
Website:

History

Signatures