U, de petitionaris
Foto duo examenlokatie

Stop de wachttijden bij het inburgeringsexamen

3.901 ondertekeningen

Inburgeraars moeten onnodig lang wachten. Wachten bij het aanmelden: vier maanden. Wachten op het resultaat: twee maanden. Deze wachttijden bij DUO moeten korter worden. NU!

Petitie

Wij

zijn inburgeraars, partners van inburgeraars & docenten inburgering.

 

constateren

dat de wachttijden bij het registreren voor examens en bij het bekend maken van de resultaten van de inburgeringsexamens te lang zijn. Onnodig lang, want de beoordeling en de verwerking van de beoordeling kunnen met moderne technologische middelen binnen enkele minuten plaats vinden.

 

en verzoeken

  • dat kandidaten voor de examens zich binnen 4 weken kunnen aanmelden/inschrijven.

  • Wij willen dat de kandidaten na maximaal 1 week de resultaten van hun inburgeringsexamen krijgen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
26-11-2017 
Antwoord verwacht:
20-12-2017 
Petitionaris:
Ad Appel 
Organisatie:
Ad Appel Taaltrainingen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Overhandiging op 12 december 2017

De petitie 'Stop de wachttijden bij het inburgeringsexamen' wordt overhandigd aan de Tweede Kamer op 12 december 2017 om 13:30 - 13:45 volgens TweedeKamer.nl. In de Statenpassage in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag komt de commissie van Kamerleden over Sociale Zaken en Werkgelegenheid de petitie in ontvangst nemen.

+Lees meer...

Neem op tijd contact op met de petitionaris als u daar bij wilt zijn. Aanmelden tevoren is nodig en er mogen maximaal 8 personen mee. Wees ruim op tijd om door de beveiliging te gaan en een kluisje te vinden voor uw spullen. Lees ook het Handboek Petities over de overhandiging.

23-11-2017

12 december - aanbieden petitie aan Tweede Kamer

Op 12 december gaan we de petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Weet jij iemand die ABSOLUUT mee moet om in de Tweede Kamer in Den Haag op die dag aan de minister van SZW de handtekeningen te overhandigen? Laat het weten! Er mogen 8 mensen mee naar de commissie SZW die de inburgering 'doet'. Natuurlijk mogen er meer mensen naar Den Haag komen op die dag, maar zij mogen niet mee naar binnen in het Tweede Kamer-gebouw. .

02-11-2017

Naar Den Haag in december

Wij willen de petitie in Den Haag brengen, in december 2017. We zoeken politici die de petitie in ontvangst willen nemen.

+Lees meer...

Teken nu! Verspreid deze petitie en ga mee in december!

19-10-2017