U, de petitionaris
1000028119

Stop de vuilnisbelt op Kranenmortel in Deurne

16 ondertekeningen

Stop de ontwikkeling van Industrieterrein Kranenmortel tot regionale vuilnisbelt met diverse afvalverwerkers, zoals onder andere Attero. Metabel en Aldenzee. Met een uitbreiding van 8 ha (en meer) in de hogere categorie (tot 5.2), terwijl de ligging en de afstand tot woonwijken 100-500m is.

Petitie

Wij

Omwonenden en belanghebbenden die overlast ervaren van industrie-terrein Kranenmortel

 

constateren dat:

  • bewoners op grond van de VN Rechten van de Mens recht hebben op een schone, gezonde en duurzame leefomgeving
  • deze rechten worden geschonden met het verlenen van vergunningen aan bedrijven die afval opslaan en/of verwerken op een zeer korte afstand van onze woonwijken en het toestaan van te hoge milieu-categorie bedrijventerrein ten opzichte van de afstand tot de omliggende woonwijken en sportcomplex.

 

en verzoeken

  • per direct de VN-mensenrechten te respecteren,
  • de milieu-categorie voor industrieterrein Kranenmortel en 8ha Kranenmortel in ontwikkeling naar beneden bij te stellen naar een passende lagere milieu-categorie (gezien de afstand tot de omliggende grote woonwijken),
  • Aldenzee of enig ander afvalverzamelaar of verwerker geen vergunning te lenen voor het opslaan of verwerken van enig afval op zo'n korte afstand van onze woonwijken / sportcomplex.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Noord-Brabant 
Petitieloket:
Einddatum:
09-10-2024 
Petitionaris:
Anita Maassen 
Organisatie:
Geen Frisse Toekomst Deurne 

Geschiedenis

Ondertekeningen