U, de petitionaris
Dead 158707 1280 a

Stop de stort van vervuild buitenlands slib in Nederlandse wateren

1.108 ondertekeningen

De Nederlandse wetgeving maakt het mogelijk dat buitenlands vervuild slib gestort kan worden in Nederlandse wateren en zandputten. Dit is een groot probleem aangezien dit enorme gevolgen kan hebben voor het milieu en de volksgezondheid, vele mensen maken immers recreatief gebruik van deze wateren.

Petitie

Wij

bezorgde burgers die het (recreatief/milieukundig) belang inzien van het hebben van schone wateren

 

constateren

  • dat Nederlandse wateren voor een groot gevaar staan. Als deze plassen verondiept worden door middel van vervuild buitenlands slib is het niet bekend wat de gevolgen op lange termijn voor het milieu zijn.

  • Ook komen er door het vervuilde buitenlandse slib, waarvan de kwaliteit zeer moeilijk te testen is, vele recreatieplekken in gevaar.

  • Daarbij hebben we de ruimte in deze plassen nodig om ons eigen Nederlandse slib op lange termijn kwijt te kunnen.

 

en verzoeken

alles in het werk te stellen om ongewenst gebruik en/of bijeffecten van bestaande regelgeving ongedaan te maken, zodat het storten van vervuild buitenlands slib in Nederlandse wateren onmogelijk wordt. Zo blijven belangrijke milieu-, natuur- en recreatiewaarden geborgd, evenals de waterkwaliteit. Nederland zal hier nu én op de lange termijn veel profijt van hebben.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
14-07-2018 
Petitionaris:
Amy van der Lee 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen