U, de petitionaris
Almere debeurs 01.475a6ff619b589bfcd7e75ca64a3743e

Stop de sloop van gebouw de Beurs in Almere

381 ondertekeningen

“De Beurs” gaat gesloopt worden. Het eerste (kantoor)gebouw gebouwd in Almere Stad. Een gebouw met prachtige brutalistische stijlkenmerken en onderdeel van het Almeers collectief geheugen. Wij willen dat het gebouw met zijn grote architectonische, culturele en historische waarde behouden blijft!

Petitie

Wij

Liefhebbers van Almeers erfgoed en architectuur.

 

constateren dat:

  • Dat de gemeente van plan is toestemming te geven om gebouw ‘de Beurs ’aan de Wisselweg in Almere te geslopen:
  • Dat de architectonische waarde en de waarde als onderdeel van de nog zo jonge geschiedenis van de stad niet voldoende zijn onderzocht
  • dat de mogelijkheden tot herbestemming van het gebouw voor bijvoorbeeld jongeren (kluswonen) of zorgwonen onvoldoende zijn onderzocht.

 

en verzoeken

de gemeenteraad van Almere:

  • de huidige sloopplannen te stoppen en eerst een onafhankelijke haalbaarheidsstudie te doen naar herbestemming van het gebouw de Beurs waarbij de kenmerkende architectonische eigenschappen blijven behouden.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Almere 
Petitieloket:
Einddatum:
02.06.2021 
Status:
In behandeling 
Petitionaris:
Brigitte Hielkema 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Bent u erbij? Stadsgesprek Erfgoed/monumenten Almere Deze Week in Casa Casla Almere

Na de sloop van de Beurs en het gebouw de Trekvogel is het debat weer op volle gang.

Dinsdag 6 juni organiseert AlmereDezeWeek samen met Casa Casla in Almere een stadsgesprek over dit onderwerp. Wilt u meepraten en/of dit gesprek bijwonen? Dat kan.

+Lees meer...

U kunt zich aanmelden via info@casacasla.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Almere is een jonge stad, maar de slopershamer doet regelmatig zijn werk. Relatief oude panden gingen tegen de vlakte. In het stadsgesprek van dinsdag 6 juni is daarom het thema: verkwanselt Almere haar historie?

Deze maand ging De Trekvogel aan de Oostvaardersdijk tegen de vlakte. Het stamde uit 1964 en was het oudste gebouw in de stad. Eerder al werd De Beurs aan de Wisselweg gesloopt en ook de toekomst van de Voetnoot is onzeker. Het gebouw Meerestein legde al lang geleden het loodje. Hierover gaat het stadgesprek op dinsdag 6 juni dat Casa Casla samen met Almere DEZE WEEK organiseert. Heeft Almere wel oog voor haar geschiedenis en zijn er al gebouwen die we als monument kunnen aanmerken?

Historie

We vragen in het Stadsgesprek daarom aan de Almeerders hoe zij over deze ‘oude’ gebouwen denken en hoe we daar mee om moeten gaan. Praat mee, kom met ideeën en argumenten en doe de aanwezige raadsleden suggesties voor het historisch beleid in Almere.

Inbreng

De opzet van het Stadsgesprek is dat er naar elkaar geluisterd wordt. Ook door de raadsleden die aanwezig zijn. Deze avond zullen ook deskundigen aanwezig zijn en meeluisteren en vragen beantwoorden. Uiteraard reageren ook de raadsleden op de inbreng van de inwoners en zullen zij vertellen wat zij met de opbrengst van de avond gaan doen in het stadhuis.

Na afloop van het stadsgesprek is er ruim de gelegenheid met elkaar en met raadsleden en de deskundigen van gedachten te wisselen

Stadsgesprek Casa Casla Dinsdag 6 juni Locatie: Casa Casla aan het Weerwaterplein (naast het Deventerpad) Inloop: 19.00 uur Aanvang: 19.30 uur Gratis aanmelden kan via info@casacasla.nl

25.05.2023

Erfgoedvereniging Heemschut wil dat gebouw De Beurs in Almere Stad een gemeentelijk monument wordt.

Erfgoedvereniging Heemschut wil dat gebouw De Beurs in Almere Stad een gemeentelijk monument wordt. De gemeente erkent de bijzondere waarde van het gebouw.

+Lees meer...

Desondanks is een sloopvergunning afgegeven. Lees het bericht hier

27.05.2021

Sloop van de Beurs op 3 juni op de politieke markt

De PVV heeft de sloop van de beurs geagendeerd bij de gemeenteraad. Tijdens de politieke markt op 3 juni zal er een gesprek plaatsvinden waarbij deskundigen mogen vertellen waarom het gebouw te belangrijk is voor Almere om te slopen.

+Lees meer...

Ik mag ook inspreken als liefhebber van dit gebouw.

11.05.2021