U, de petitionaris

Stop de sloop van De Vuurvogel in Malden

198 ondertekeningen

Er zijn sloopplannen voor het voormalige schoolgebouw van De Vuurvogel, Veldsingel 2 in Malden. Dit markante schoolgebouw is ontworpen door architect Jan Verhoeven  en heeft grote architectonische en cultuurhistorische waarde. Wij willen dat het gebouw de monumentenstatus en een nieuwe (wijk)functie krijgt.

Petitie

Wij

wijkbewoners, inwoners van gemeente Heumen en liefhebbers van het gebouw

 

constateren

  • dat een karakteristiek pand met grote architectonische en cultuurhistorische waarde plaats dreigt te moeten maken voor nieuwbouw. 

  • dat de gemeenteraad middels een motie snel een beslissing heeft genomen over de in te zetten richting zonder participatie van de omwonenden.

 

en verzoeken

  • het gebouw niet te slopen,
  • het gebouw de status van gemeentelijk monument te geven en
  • te zorgen voor herbestemming waarbij de kenmerkende architectonische eigenschappen behouden blijven. 

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Heumen 
Petitieloket:
Einddatum:
09.12.2021 
Petitionaris:
Wijkbewoners 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Hulp gezocht bij het organiseren van een bijeenkomst m.b.t. behoud schoolgebouw

Het erfgoedplatform wil met diverse partijen en personen die het behoud van het schoolgebouw steunen een bijeenkomst organiseren.

Tijdens deze bijeenkomst zullen buurtbewoners en tekenaars van deze petitie worden uitgenodigd.

+Lees meer...

Er zullen dan ook architecten en aannemers worden uigenodigd en mensen die een idee hebben voor de toekomst van het schoolgebouw.

Het erfgoedplatform is met spoed op zoek naar mensen die willen meedenken over de invulling van deze bijeenkomst. Voor het draagvlak is het bijzonder belangrijk dat er ook buurtbewoners en andere geïnteresseerden meehelpen om deze avond/middag te organiseren.

Wil je meehelpen met het samenstellen van het programma van een dergelijke bijeenkomst, stuur dan z.s.m. een e-mail naar behouddevuurvogel@gmail.com.

13.09.2021