U, de petitionaris

Stop de sloop van de Bethelkerk aan Händellaan Den Haag

135 ondertekeningen

De Bethelkerk ontworpen door architect W.Ch Kuyper, gebouwd in 1938 dreigt te worden gesloopt. Deze kerk, geheel in stijl met de omgeving is een pareltje in de straat/wijk. Wij pleiten dan ook voor behoud en het zoeken van een goede bestemming voor deze kerk. Steun ons en teken de petitie!

Petitie

Wij

Bewoners Boheemen links/rechts/Loosduinen/Nieuw Waldeck.

 

constateren dat:

Er wordt bij het slopen van Haagse kerken een nogal willekeurig beleid gevoerd. Uiteraard moeten monumenten worden beschermd maar andere kerkgebouwen die beeldbepalend zijn voor de omgeving dienen ook een goede kans te maken om behouden te blijven.

 

en verzoeken

Het gebouw inrichten als wijkcentrum, geschikt voor diverse doelen kan een optie zijn. Er kan gedacht worden aan een theetuin waarbij de tuin weer in gebruik kan worden genomen. Verbouwing van biologische producten en/of stukjes tuin laten bewerken door bewoners uit de buurt. Het gebouw kan dan als lunchroom worden ingericht dus een horecabestemming.

Het antwoord

Bethelkerk blijft

Begin juli 2018 verwisselt de Bethelkerk aan de Händellaan van eigenaar. Na twee jaar actie voeren gaat 'Bethel Blijft' de ambitie waar maken het gebouw een wijkfunctie te geven voorontmoeting en activiteiten. Omdat de naam Bethelkerk hier niet meer in past, wordt het gebouw 'omgedoopt' in Amadeus, ontmoeting&activiteiten. Met de nieuwe naam wordt een directe relatie gelegd met de Componistenbuurt en de Mozartlaan waaraan de kerk gelegen is.

Op 2 juli gaat het gebouw van de kerk over van de Protestantsegemeente 's-Gravenhage (PGG) naar BethelBlijft BV en wordt projectontwikkelaar Joris Gribnau de nieuwe eigenaar.

Bron: bethelblijft.nl/

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
04-11-2016 
Antwoord verwacht:
08-11-2017 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Roel Wuite 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Bethelkerk blijft

Begin juli 2018 verwisselt de Bethelkerk aan de Händellaan van eigenaar. Na twee jaar actie voeren gaat 'Bethel Blijft' de ambitie waar maken het gebouw een wijkfunctie te geven voorontmoeting en activiteiten.

+Lees meer...

Omdat de naam Bethelkerk hier niet meer in past, wordt het gebouw 'omgedoopt' in Amadeus, ontmoeting&activiteiten. Met de nieuwe naam wordt een directe relatie gelegd met de Componistenbuurt en de Mozartlaan waaraan de kerk gelegen is.

Op 2 juli gaat het gebouw van de kerk over van de Protestantsegemeente 's-Gravenhage (PGG) naar BethelBlijft BV en wordt projectontwikkelaar Joris Gribnau de nieuwe eigenaar.

Bron: bethelblijft.nl/

04-04-2018

Het wachten is op een besluit van de raad

Er zijn heel veel acties voortgevloeid uit deze petitie en het wachten is nu op een besluit van de Gemeenteraad..

31-07-2017