U, de petitionaris
Pillen

Stop de schandalige driedubbele prijsverhoging van Priadel

3.341 ondertekeningen

De prijs van het medicijn Priadel is per 1 juli 2019 verdrievoudigd. Essential Pharma maakt met deze exorbitante prijsverhoging misbruik van zijn monopoliepositie en buit daarmee een kwetsbare groep mensen uit die vanwege een bipolaire of depressieve stemmingsstoornis afhankelijk zijn van dit medicijn.

Petitie

Wij

Mensen afhankelijk van Priadel en alle Nederlanders die betrokken zijn bij de geestelijke gezondheid van zijn medemens.

 

constateren

  • dat producent Essential Pharma van het medicijn Priadel de prijs hiervan heeft verdrievoudigd zonder dat daarvoor een redelijke grond, zoals bijvoorbeeld onderzoekskosten, voor valt aan te voeren;
  • dat daarmee deze farmaceut in feite grof misbruik maakt van een zelf gezochte monopoliepositie;
  • en dat dit machtsmisbruik plaatsvindt over de ruggen van tienduizenden kwetsbare mensen die lijden aan hevige stemmingsstoornissen.

 

en verzoeken

de leden van de Tweede Kamer te bewerkstelligen dat via wetgeving of oproepen aan de minister aan deze schandalige vorm van uitbuiting paal en perk wordt gesteld, en te bepalen dat tot die tijd de eigen bijdrage voor Priadel (en het alternatief middel Camcolit) op geheven wordt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Debat prijsverhoging Priadel

Er is op 6 November een debat over de prijsverhoging van priadel. Het wordt besproken in de vaste kamercommissie waarbij minister Bruins ook aanwezig is.

+Lees meer...

Dit is hét moment om de petitie aan te bieden bij minister Bruins. We hebben al een goed resultaat, maar het zou prachtig zijn als het aantal ondertekenaars hoger wordt. Maak daarom gebruik van je netwerk voor nog meer handtekeningen.

22-10-2019