You, the petitioner
Images

Stop de plannen van de gemeente; behoud het PGB voor naasten

186 signatures

De gemeente Hoogeveen heeft laten weten dat de PGB voor naasten per 2020 in uren wordt gekort en per 2021 wordt gestopt. Ouders van kinderen/jongeren die bovengebruikelijke zorg leveren kunnen zichzelf daardoor niet meer inzetten als zorgverlener. Dit kan in veel gezinnen niet anders en gaat ten koste van onze speciale kinderen. De gemeente beweert dat ze maatwerk wil leveren maar dan kan ze niet al een jaar van tevoren zeggen dat het PGB stopt. Dat is geen maatwerk omdat niemand weet hoe de zorg over een jaar is. Onderteken deze petitie zodat we deze plannen van de gemeente kunnen stoppen.

Petition

We

Ouders van zorgintensieve kinderen en allen die begrijpen dat deze plannen van de gemeente onjuist zijn.

 

observe

  • dat de gemeente Hoogeveen door eigen toedoen in financiële problemen is geraakt.
  • dat er nu bezuinigd moet worden maar dit niet ten koste moet gaan van onze zorgintensieve kinderen.
  • Een PGB voor naasten is bedoeld om kinderen/jongeren die extra zorg nodig hebben goed te kunnen ondersteunen.
  • Doordat ouders zichzelf als hulpverlener inzetten wordt er maatwerk geleverd. De extra zorg kan vaak niet worden overgenomen door een instantie of organisatie.
  • De gemeente zet ouders weg als ‘geldwolven’ maar het PGB is vaak hard nodig omdat ouders minder uren zijn gaan werken/zijn gestopt met werken om zorg te verlenen.
  • Ook brengt de extra zorg meer kosten met zich mee. Het hele PGB komt dus ten goede aan het kind.
  • Ouders maken daarvoor zorgplannen en budgetplannen. De doelen worden omschreven en behaalde en niet-behaalde doelen worden geëvalueerd.
  • In de bijlage staat een document over de plannen van de gemeente. Dit document wordt als zeer kwetsend ervaren.
  • Een gemeente mag wettelijk gezien een PGB aan naasten niet weigeren. Door dit toch te doen, maar zich te verschuilen achter woorden, hopen ze toch hun bezuinigingen te kunnen doordrukken.
  • Het wanbeleid van de gemeente mag niet ten koste gaan voor de zorg voor onze kinderen!

 

and request

De gemeente Hoogeveen op deze plannen te stoppen en te kijken naar écht maatwerk voor alle gezinnen! Een PGB voor naasten is een wettelijk recht en vaak is dit de enige optie voor ouders en kinderen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Hoogeveen 
Petition desk:
Closing date:
2021-10-18 
Lead petitioner:
M. Post 
Organisation:
Autisme Contactgroep Hoogeveen 
Website:

History

Signatures

Updates

Gemeente Hoogeveen

De gemeente heeft in ieder geval nu aangegeven in gesprek te willen met ouders. Maar één ding is duidelijk: de plannen moeten van tafel.

+Read more...

Alle gemeenten in Nederland moeten van dezelfde rechter als die spreekt over 'eigen kracht', eerst kijken of er andere opties mogelijk zijn. Alle situaties moeten individueel bekeken worden!

2020-08-05

Delen

Het is handig als deze petitie ook zoveel mogelijk gedeeld wordt. Het gaat niet om handtekeningen uit Hoogeveen.

+Read more...

Iedereen die deze plannen van de gemeente (overigens speelt het ook in andere gemeentes) belachelijk vindt, kan en mag de petitie ondertekenen. Ook meerdere mensen binnen één huishouden.

2020-06-29