U, de petitionaris
Collages a29 a4

Stop de overlast van de A29/A4 in Willemstad en omgeving

392 ondertekeningen

Helwijk, Willemstad en de randgebieden liggen dichtbij de A4/A29. Er is toenemende GELUIDSOVERLAST, last door uitstoot van FIJNSTOF en STIKSTOFDIOXIDE van verkeer op de A4/A29 Bergen op Zoom- Rotterdam (hectometerpaal: 102.5 tot 101.5, afrit 23 Willemstad N.B.). De intensiteit van het wegverkeer, waaronder vrachtwagens, is dramatisch toegenomen, de maximum snelheid is verhoogd, er is veel filevorming en dus veel uitstoot. De hoeveelheid fijnstof en stikstofdioxide in de lucht hebben directe invloed op de totale sterfte in Nederland, ook in Willemstad. Wacht daarom niet af en teken de petitie. Het gaat immers om uw leefomgeving en om de gezondheid van u en uw kinderen! En wat is er belangrijker dan dat?

Petitie

Wij

bewoners van Willemstad, Helwijk, Helsedijk, Stadsedijk, Kraaiendijk en randgebieden die een gezonde leefomgeving willen.

 

constateren

  1. dat de intensiteit van het wegverkeer, waaronder vrachtwagens, zeer sterk is toegenomen

  2. dat de overlast van geluid ook wordt veroorzaakt door de verhoogde maximum snelheid en filevorming door onder andere het openen van de brug van de Volkeraksluizen. Lange rijen vrachtwagens en auto's staan met draaiende motoren te wachten tot ze verder mogen rijden

  3. dat bewoners worden geconfronteerd met snel vuiler wordende huizen (geverfde delen), neerslag op tuinmeubilair, waslijnen, wasgoed en ademhalingsproblemen. Het slapen met open ramen in bepaalde perioden van het jaar nagenoeg onmogelijk is geworden ongeacht de windrichting, ook binnen de wallen van Willemstad

  4. dat de hoeveelheid fijnstof en stikstofdioxide in de lucht direct invloed hebben op de totale sterfte in Nederland. Ek jaar sterven meer dan 1000 mensen met een longziekte aan de gevolgen van luchtvervuiling

  5. dat vele bomen langs de snelweg ter hoogte van Helwijk zijn gekapt, maar tot nu toe niet teruggeplaatst.

 

en verzoeken

dichte rijen geschikte bomen, struiken en beplanting op een talud van aarde langs de A29 ter hoogte van hm-paal 102.5 t/m 101.5 aan de kant van Helwijk terug te plaatsen. De bomen en struiken zullen fijnstof en stikstofdioxide absorberen en het geluid van de snelweg tegenhouden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Moerdijk 
Petitieloket:
Einddatum:
26-06-2018 
Organisatie:
Geluidsoverlast A29 Willemstad 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie aangeboden

Deze petitie wordt eind juni 2018 aangeboden aan de Tweede Kamercommissie I&W. Als u de inhoud van deze petitie ondersteunt hopen we op uw ondertekening hiervan. Hartelijk dank!.

04-06-2018