U, de petitionaris
Onverdoofde slacht

Stop de onverdoofde rituele slacht

297 ondertekeningen

Tal van onafhankelijke wetenschappelijke onderzoeken concluderen dat de rituele onverdoofde slacht de meest pijnlijke en stressvolle slachtmethode voor dieren is. Daarom moet er een totaalverbod op onverdoofd slachten komen. Er zijn immers methoden om dieren verdoofd én ritueel te slachten.

Petitie

Wij

bezorgde burgers en dierenvrienden,

 

constateren dat:

  • uit onderzoek in opdracht van de Europese Commissie blijkt dat Joodse en Islamitische slagers gemiddeld vijf steken nodig hebben om een dier leeg te laten bloeden
  • het Britse Farm Animal Welfare concludeert dat een onverdoofde snede in het halsgebied onaanvaardbaar veel pijn veroorzaakt
  • onder andere Wageningen University Research (WUR) concludeert dat de onverdoofde rituele slacht voor dieren de meest pijnlijke en stressvolle manier is
  • WUR ook concludeert dat er geen geschikte methodes zijn om het bewustzijn na een halssnede te controleren
  • de huidige wetgeving, die voorschrijft na veertig seconden bewustzijn alsnog te verdoven, daarom niet voldoende is
  • ook België recentelijk een dergelijk verbod invoerde
  • het Europees Hof beoordeelde dat dit verbod niet in strijd is met de grondwet

 

en verzoeken

deze lijdensweg middels een wetswijziging te verbieden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Petitionaris:
Wouter Waayer 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Honderd ondertekeningen!

Binnen slechts enkele uren is de petitie die oproept tot een algeheel verbod op de onverdoofde slacht al meer dan honder keer ondertekend. Ontzettend bedankt, ook namens de dieren.

+Lees meer...

Wil je dat deze petitie nog meer mensen bereikt? Deel deze dan via sociale media en Whatsapp. Samen zorgen we ervoor dat dieren een klein beetje minder hoeven te lijden.

18-06-2024

Meer informatie

Elke slachtmethode is natuurlijk een lijdensweg voor dieren. Echter is van de rituele onverdoofde slacht door honderden onafhankelijke wetenschappelijke studies bewezen dat dit de meest pijnlijke en stressvolle methode is.

+Lees meer...

Wilt u hier meer over leren? Kijk dan deze informatieve video: klik hier om te kijken.

17-06-2024