U, de petitionaris
Img 0510

Stop de oliebollendictatuur voor staanplaatsen op straat in Den Haag

27 ondertekeningen

Willen graag de algemene plaatselijke verordening van Den Haag laten wijzigen, zodat het mogelijk wordt om seizoenstaanplaatsen aan te vragen voor alle gerechten en niet alleen oliebollen. Het toekenen van vergunningen aan enkel oliebolkramen is discriminerend en beperkt culturele ontwikkeling.

Petitie

Wij

ondertekenaars ongeachte dietvoorkeur

 

constateren dat:

  • alle voedingsmiddelen en gerechten uit verschillende culturen het recht verdienen om op openbare straat verhandeld te worden
  • er een mogelijkheid moet bestaan om hiervoor een seizoensstandplaatsvergunning aan te vragen zoals dat mogelijk is voor oliebolkramen
  • de Nederlandse culinaire cultuur dan verrijkt zal worden en voedingsboden geven aan eenheid, culturele uitwisseling en samengezindheid waaruit nieuwe gerechten kunnen ontstaan.

 

en verzoeken

De algemene plaatselijke verordening zo te wijzigen, aan te vullen of te corrigeren dat aanvraag voor seizoenstaanplaatsen binnen gemeente Den Haag niet enkel toegankelijk is voor kerstbomenhandel en oliebollenkraampjes, maar ook voor kraampjes met andere gerechten die de Nederlandse multiculturele samenleving beter weerspiegelen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
21-06-2025 
Petitionaris:
Sergei Tochtarov 
Organisatie:
Dutch GodDog Temple 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen