U, de petitionaris
Er is nieuws!

 

Pluisshelldeal

Stop de mijnbouwwet die Groningen monddood maakt

2.111 ondertekeningen

Het kabinet heeft een deal gesloten met Shell/Exxon Mobil over gaswinning uit Groninger veld. Onderdeel hiervan is een wetswijziging met speciaal voor Groningen uitzonderingen op de bestaande mijnbouwwet en gaswet waarin rechten van Groningers worden ingeperkt. Ook de deal moet van tafel!

Petitie

Wij

Inwoners, gedupeerden, maatschappelijk organisaties, bestuurders en ander sympathisanten van Groningen

Of: Groningers en andere sympathisanten

 

constateren

  • Dat de overheid een deal/akkoord heeft gesloten met Shell/ExxonMobil, dat onderdeel van dit akkoord een wetswijziging is.

  • Deze wetswijziging is dus tot stand gekomen in samenwerking met Shell/Exxon.

  • Door deze wetswijziging krijgt de Groninger bevolking minder rechten (o.a. op het gebied van veiligheid) dan andere inwoners van dit land en worden hun belangen dus ernstig geschaad.

  • Dit akkoord is in strijd met onder andere het budgetrecht van de Tweede Kamer.

 

en verzoeken

om niet in te stemmen met voorliggend wetsvoorstel 34 957 en om de gesloten deal/akkoord met Shell en ExxonMobil niet te accepteren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Eerste Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
23-09-2018 
Petitionaris:
Susan Top, Annemarie Heite en Jenny Valk namens "de Groninger bevolking" (sorry er moeten namen bij maar we doen het met elkaar!) 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Hoe zal behandeling in Eerste Kamer gaan?

Volgens dit artikel https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/tandeloze-eerste-kamer-faalt-bij-lakmoesproef~b53a495a/?utmcampaign=sharedearned&utmmedium=social&utmsource=twitter doet de Eerste Kamer niet wat er van de Eerste Kamer verwacht wordt. Maar voor deze wet vertrouwen we erop dat de Eerste Kamer dit wel doet.

+Lees meer...

En goed naar de argumenten tegen deze wetswijziging kijkt

13-07-2018

Wetsvoorstel ligt nu bij Eerste Kamer

Het wetsvoorstel ligt nu bij de Eerste Kamer. Wil je volgen wat er gebeurt? Kijk dan hier https://www.eerstekamer.nl/wetsvoorstel/34957minimaliseringgaswinning?zoekrol=vgh5mt4dsdk1 Ook kun je een berichtje sturen naar de Eerste Kamer.

+Lees meer...

Bij de behandeling van de wet nemen ze opmerkingen van maatschappelijke organisaties en burgers mee: https://www.eerstekamer.nl/begrip/schriftelijke_voorbereiding

10-07-2018

Lobbybrief van Milieudefensie aan Eerste Kamer

Milieudefensie heeft een brief gestuurd aan de Eerste Kamer over het wetsvoorstel en waarom deze brief slecht is voor Groningen. Hier kun je deze brief lezen: https://milieudefensie.nl/actueel/lobbybrief_-herziening-gas-en-mijnbouwwet-2018-groningenveld.pdf .

09-07-2018