U, de petitionaris
Banner stop vergassingen 700px oblong

Stop de massavernietiging, stop het vergassen van ganzen

3.562 ondertekeningen

Door aanleg van natte natuur in Nederland en verbouwen van monocultuur hoog eiwitrijk gras door de boeren is er een uitermate gunstig climaat voor onze ganzen ontstaan. De populatie is afgelopen jaren gegroeid. Terwijl al jarenlang goede duurzame oplossingen in de wind zijn geslagen, mogen de ganzen hiervoor boeten. Helaas heeft de Europese Commissie CO2 als erkend bestrijdingsmiddel geaccepteerd. De ganzen sterven een tragische dood van enkele minuten.

Vanaf 1 juni mag men in HEEL NEDERLAND vergassen. Doden van ganzen WERKT NIET! Al is het in de eerste plaats omdat men een vacuum creëert dat vervolgens weer volgetrokken wordt door nieuwe, gebiedsvreemde, ganzen. Tevens zijn de broedsels succesvoller als er meer gras overblijft voor minder ganzen.

En in de tweede plaats is de wijze van doden absoluut dieronvriendelijk bij een dodingstijd van 3 á 4 minuten. Dit terwijl er in 2012 een wet is aangenomen over ritueel slachten waarin 40 seconden als maximaal aanvaardbare lijdenstijd wordt beschouwd.

De problemen dienen bij de bron aangepakt te worden. Bij de aanleg van de natuurgebieden had rekening gehouden moeten worden dat het uitstekende broedplekken voor ganzen zijn, echter de natuurgebieden bieden geen voedselaanbod voor de ganzen. Dit zoeken zij dus noodgedwongen bij de boeren op het land.

Wil je de oorzaak van deze overlast aanpakken vereist dat een ander inzicht met betrekking tot het inrichten van 'Nieuwe Natuur' en een andere visie op 'oplossen'. Want met korte termijnpolitiek komen we nergens en dwaalt Nederland steeds verder af van wat ethisch verantwoord en duurzaam is.

De alternatieven voor een duurzame aanpak: - natuurorganisaties op hun verantwoordelijkheden wijzen met betrekking tot het inrichting van gebieden (voedsel in het gebied aanbieden - opvang/gedooggebieden aanwijzen en inrichten - jacht op vossen stoppen - stoppen met bejagen van ganzen, zodat de populatie rust vindt, waardoor de populatie zichzelf stabiliseert en zichzelf reguleert - makkelijkere subsidie/schadevergoeding voor boeren - geen voedselbronnen in straal van 3 kilometer rondom Schiphol (geen gewassen telen die gegeten worden door ganzen) - waterstand omlaag brengen rondom Schiphol - accepteren dat we het enige ganzenland ter wereld zijn

Petitie

Wij

Bezorgde natuur- en dierenliefhebbers en voorstander van verantwoorde omgang met onze inheemse fauna

 

constateren

Dat tot faunabeheerders opgewaardeerde hobbyjagers structureel hun verantwoordelijkheid voor beheer van in het wild levende dierpopulaties verzaken en hierdoor aansprakelijk zijn voor de zeer grote broedpopulaties van Grauwe- en andere ganzen. Het vergassen en/of afschieten van deze dieren zal op termijn slechts tot uitbreiding van het aantal ganzen leiden omdat de overlevende dieren grotere legsels en/of meerdere broedsels zullen gaan producere.

 

en verzoeken

Dat de wetgever de, zogenaamd faunabeherende hobbyjagers zal houden aan hun Zorgplicht, door jaarlijks zoveel mogelijk legsels van ganzen met maiskiemolie te behandelen wat in tegenstelling tot vergassing/afschot zal leiden tot afname van de broedpopulaties. Hiermee worden nodeloze slachtingen die niet thuis horen in een zichzelf beschaafd noemende samenleving gestopt en tevens het probleem van de te grote populaties vreedzaam opgelost.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
20-11-2017 
Petitionaris:
N.N.Chögyal Trizin 
Organisatie:
Ganzenbescherming Nederland 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

LAAT FRIESLAND DE GANZEN SCHIETEN?

De Provincie Friesland wil 200.000 overwinterende ganzen door jagers laten afschieten om het aantal wintergasten drastisch te verminderen. Tegen de conclusies van diverse onderzoeksbureaus in denkt de Provincie Friesland te moeten beschikken over het doodsvonnis van deze machteloze dieren.

DEMONSTREER MEE.

10-07-2017

Massale vergassingen breeduit in het nieuws van 2015

In 2015 hebben de vergassingen aandacht gekregen in het nieuws. Voor het eerst werden de wrede praktijken in beeld gebracht.

+Lees meer...

Overigens of het de normaalste zaak van de wereld was, zonder schroom.

link Zie ook deze film, let op dit zijn SCHOKKENDE BEELDEN, KLIK HIER

11-05-2016

Bijna 3.300 ondertekeningen

We hebben bijna 3300 handtekeningen weten te verzamelen. Op naar de 5.000 wie helpt mee en deelt de petitie! Samen willen we een stem laten horen voor de ganzen! Zij kunnen niet spreken, laat ons hun spreekbuis zijn.

Help mee, deel de petitie zoveel mogelijk!.

11-05-2016