U, de petitionaris
Kapppp

Stop de massa bomenkap in Nederland

7.422 ondertekeningen

In Nederland worden steeds meer wonderschone bomen en bossen gekapt, om te stoken in bio-energie centrales. De massa bomenkap en biomassa industrie zijn zeer slecht voor mens en dier en moeten verboden worden! Alle bomen (muv veiligheidsmaatregelen) moeten behouden blijven !

Petitie

Wij

burgers van Nederland

 

constateren dat:

  • Nederland ontbost sneller dan het Amazonegebied

  • Er is sinds Rutte I meer dan 30.000 hectare bos weggekapt

  • Het verbranden van hout voor de opwekking van energie is 15% vervuilender dan stoken op gas of olie

  • De bio-diversiteit word op grote schaal door Staatsbosbeheer en anderen vernietigd.

  • De massa bomenkap is volledig in strijd met artikel 191(1) van het EU verdrag.

 

en verzoeken

  • Een totaal bomenkap-verbod in Nederland.

  • Uitsluitend kappen met kapvergunning als daartoe een zeer goede reden is, zoals voor de veiligheid of wegens boomziekte.

  • Stop de subsidie op hout biomassa (= 15% meer CO2 uitstoot dan steenkool!)

  • Aanplant van minstens 30.000 hectare aan nieuwe bossen

  • Wij eisen een permanent duurzaam boom- bos- natuurbeleid

Wij èn onze kinderen verdienen een betere toekomst!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
05-09-2024 
Petitionaris:
Stan Rams 
Organisatie:
Samenwerking Nederland 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Stop de ecocide in de Schoorlse duinen - teken protest aan en doe bij de politie aangifte tegen PWN wegens ecocide

Schoorlse duinen. ‘Natuurbeheerder’ #PWN wil het #dennenbos vernietigen dwz 13.000 #bomen om te gaan verstoken in de vreselijke fijnstof (kankerverwekkend) uitstotende biomassa centrales.

+Lees meer...

De bevolking gaat wekelijks bij het Gemeentehuis demonstreren want men maakt zich schuldig aan #wanbeheer #ecocide. Niet alleen de bossen sneuvelen. Wat te denken van alle dieren, insecten en planten die daar leven? Die sterven bij bosjes. Het verstoken van de bomen is zeer schadelijk en leidt tot ernstige klachten zoals longkanker/allergie brandende longen COPD etc. Burgers worden verzocht om bij de gemeente protest tegen de kap in te dienen en om tevens aangifte te doen bij de politie tegen de politici die de kap goedkeuren en tegen de natuurbeheerder PWN. De Duinstichting is fel tegen de voorgenomen kap van het dennenbos in het Noordhollands Duinreservaat bij Bergen aan Zee. Oproep : Gaat allen aangifte doen tegen PWN bij de politie en protesteren Teken protest aan tegen de kap bij de Gemeente!

10-08-2023

Wij luiden de noodklok Stop Staatsbosbeheer – Stop de kap van het Schoorlse Bos – Stop Ruttes Kartel

Onze acties voor het redden van Bossen gaan door in heel Nederland

Wij luiden de noodklok

Omdat Staatsbosbeheer van plan is om nog veel meer hectare bos te kappen.

Klokkenluider Citaat: “Men wil de onvervangbare mooie bomen met subsidie verstoken in ziekmakende biomassa centrales. Men wil de natuur vernietigen zodat een enorme kale vlakte overblijft waar Staatsbosbeheer nog eens 200 voetbalvelden met zand wil gaan kiepen om daarmee de indruk te wekken dat men het voor het aanleggen van een zandgebied en voor biodiversiteit doet, maar zij maken de biodiversiteit kapot, het gaat hun alleen maar om geld en het innen van subsidies voor het verstoken van bomen in ziekmakende houtovens.

+Lees meer...

Zij hebben gelogen en bedrog gepleegd want de bomen halen stikstof uit de lucht, ze zorgen voor verkoeling, en ze houden de bodem vast en dat is nodig voor de veiligheid, men liegt dat het gedrukt staat, meer klokkenluiders spreken van corruptie omkoping, er is helemaal geen M.E.R (Milieu Effect Rapportage) gemaakt, er is gelogen, rapporten zijn vervalst en men liegt dat het om beschermende maatregelen voor “de natuur” zou gaan. De kap moet verboden worden en er dient een parlementaire enquete te komen naar corruptie/omkoping, de vreselijke aanslag op flora en fauna zoals de massale boomkap in Nederland en de miljardenzwendel/subsidie op het verstoken van bomen, de zeer grote schade, het ziek worden van steeds meer Nederlanders( longkanker/copd) door het inademen van /fijnstof/gifstoffen die vrijkomen bij het verbranden van hout in biomassa-centrales

Bewoners van Schoorl vragen u om hen mee te helpen om het bos te behouden. Ons mooiste duingebied van Nederland Trekt 2,2 miljoen bezoekers en dat is omdat ​ons gebied prachtig is zoals het is Wij houden van ons bos en denken dat u ook van ons bos houdt. Help ons dit bos te behouden

Teken de Petitie

01-05-2023

HP/De Tijd: Biomassa is het grootste schandaal van deze eeuw

De subsidie die vrijgemaakt is voor het vervuilende, bosvernietigende, ziektes veroorzakende, klimaatvijandige biomassaverbrandingsproject bedraagt 11,4 miljard euro. 11 trucks vol met bankbiljetten.

+Lees meer...

Wat voor bedrag met deze gekte precies gemoeid is, weten we niet. Onderzoeksprogramma Zembla openbaarde wel dat in 2017 alleen al de kolencentrales 3,6 miljard subsidie hebben ontvangen voor de bijstook van biomassa. Er zijn dus vele miljarden gemoeid in deze zaak. Geld waarmee alternatieven voor duurzame energie bedacht, gefinancierd en uitgevoerd konden worden. Geld om het onderwijs uit de crisis te halen. Geld om armoede te bestrijden. Allemaal in rook opgegaan, samen met de schitterende Amerikaanse en Oost-Europese bomen. Zie >>> HP/De Tijd: Biomassa is het grootste schandaal van deze eeuw

06-04-2022