U, de petitionaris

Stop de invoerbelasting op zonnepanelen

42 ondertekeningen

Stop de Europese invoerbelasting op zonnepanelen. Het zal de opkomende Nederlandse markt voor Groene Energie in de kiem smoren en ervoor zorgen dat u als eindgebruiker, de dupe wordt van veel hogere prijzen. Laten we met elkaar besluiten deze Europese sabotage om Nederland groener en duurzamer te maken gezamenlijk af te keuren!

Petitie

Wij

Inwoners van Nederland

 

constateren

Dat de Europese Unie van plan is de ontwikkeling van Zonnesystemen, zoals zonnepanelen, de kop in te drukken door middel van 'anti-dumpmaatregelen'. Gezonde concurrentie op het gebied van een gunstig product voor elke inwoner wordt op deze manier tegengegaan. Deze maatregelen zouden al in mei in kunnen gaan en wij zijn hier zeer op tegen.

De eindgebruiker zal hier de dupe van worden en het rendement van zonnesystemen zal een enorme terugslag krijgen. Daarnaast gaat het ten kosten van veel werkgelegenheid. Bovenal zal deze maatregel ervoor zorgen dat het groener en duurzamer worden van Nederland jarenlange vertraging oploopt en dat ons perspectief op energie-onafhankelijkheid wordt tegengehouden. Wij steunen een milieubewuster beleid en keuren deze Europese maatregel af!

 

en verzoeken

Per direct de plannen voor invoerbelasting op zonnepanelen te schrappen en de inwoners, het milieu en de vrijheid om zelf voor een goede prijs energie op te wekken, met rust te laten. Zodat wij in onze eigen energiebehoefte kunnen voorzien en onafhankelijk worden van kernenergie, gas en kolencentrales. Deze sabotage zal de CO2 uitstoot verhogen en ons als inwoners financieel en in onze zelfstandigheid aantasten. Dit kunnen we niet laten gebeuren.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Europees Parlement 
Petitieloket:
Einddatum:
08-04-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
R.W. Schot 
Organisatie:
Lychnus 

Geschiedenis

Ondertekeningen