U, de petitionaris
Stop de vlees import van mexico naar nederland europa!

Stop de import van Mexicaans rundvlees naar Nederland/Europa

1.252 ondertekeningen

De EU-Commissie heeft een handelsakkoord afgesloten: er mag 20.000 ton rundvlees vanuit Mexico naar Europa worden geïmporteerd. Het Europese parlement en de raad van Europese wereldleiders moeten nog akkoord geven voordat het definitief wordt goedgekeurd. Teken deze petitie zodat dit niet gebeurd!

Petitie

Wij

Nederlanders vinden dat Europa nu eens verantwoordelijkheid moet nemen voor dit soort praktijken!

 

constateren

  • De EU-Commissie heeft een handelsakkoord afgesloten: er mag 20.000 ton rundvlees vanuit Mexico naar Europa worden geïmporteerd.

  • Het Europese parlement en de raad van Europese staatsleiders moeten nog akkoord geven voordat het definitief wordt goedgekeurd.

  • Mexico is een land waar in 27 van de 31 staten nog stierengevechten zijn toegestaan. Een land waar staarten van koeien worden gecoupeerd en waar koeien zonder verdoving worden onthoornd. Dit alles is in Nederland verboden!

  • Mexico is (met het vliegtuig) meer dan 1000 kilometer van ons vandaan. Tot voor kort was import vanuit Mexico vanwege de slechte diergezondheid en de beperkte hygiëne verboden.

  • de EU legt de Nederlandse veehouderij extra regels op voor dierenwelzijn en milieuvriendelijkheid, maar ondertussen wel de veel slechtere veehouderij in Mexico steunen?

  • Meer kwalitatief minder goed vlees importeren en ons goeie Nederlandse vlees exporteren kan niet, dit is niet het goede voorbeeld om consumenten milieubewuster te maken.

 

en verzoeken

dat er geen Mexicaans rundvlees in de winkels komt te liggen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Europees Parlement 
Petitieloket:
Einddatum:
04-08-2020 
Petitionaris:
Kim ten Damme 
Organisatie:
Kim ten Damme.nl 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen