U, de petitionaris
Geluidscherm a16

Stop de geluidsoverlast door het geluidscherm langs de A16 bij Amstelwijck

44 ondertekeningen

Langs de oostzijde van de A16 is er in Dordrecht ter hoogte van het toekomstige Amstelwijckpark een nieuw stuk geluidsscherm geplaatst. Sinds de oplevering van dit scherm is er aan de westzijde van de A16 een enorme toename aan geluidshinder ontstaan. Dit willen wij onder de aandacht brengen.

Petitie

Wij

Bewoners, werkende en betrokkenen aan de westzijde van de A16

 

constateren dat:

  • voor alle bewoners en werkenden aan de westzijde van de A16 ter hoogte van de nieuwe geluidswand is er overduidelijk een enorme toename van geluidsoverlast van de A16.
  • dit begon sinds de oplevering van een geluidsscherm aan de oostzijde
  • de overlast hindert het wonen en werken de klok rond met een directe impact op de gezondheid en het woon/werkplezier.

 

en verzoeken

ons als bewoners, werkenden en betrokkenen te horen en te komen tot een actieve en passende praktische oplossing.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Dordrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
27-02-2023 
Petitionaris:
Rudy Wilhelm 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Artikel in het AD

Hallo mede bewoners en betrokkenen,

Een korte update; we hebben de aandacht van het AD weten te trekken, zie hier het artikel welke vandaag in de krant is verschenen.

Rudy, bewoner Amstelwijck..

01-02-2023

Aanloop naar petitie

Hier een korte toelichting vanwaar deze petitie.

Zelf ben ik wonende op Klein Amstelwijck en de A16 is daarbij altijd een aanwezige factor geweest, prima. Echter werden er, om de toekomstige bewoners van het nieuwe Amstelwijckpark aan de oostkant van de A16 een rustigere woonbeleving te gunnen, plannen gemaakt om het geluidsscherm wat er stond hoger en verder door te trekken.

+Lees meer...

Als bewoner aan de overzijde van dit scherm heb ik vervolgens mijn zorgen geuit of dit scherm geen nadelige gevolgen zou hebben voor iedereen aan de westzijde van de A16. De gemeente wist mij te vertellen dat de calculaties hierin geen negatieve effecten in voorspelde en zelfs tot een vermindering van de geluidservaring kon zorgen aangezien het scherm een hoop geluid zou gaan absorberen.

Echter, tijdens de bouw begonnen we al een verassende toename in herrie te ervaren. En nu dat het scherm is opgeleverd, inclusief de glazen schuine bovenzijde die 10 meter boven de weg uit torent, is het ons helemaal overduidelijk; de eerst nog rustig op de achtergrond aanwezige A16 is nu een gigantische lawaaimachine die 24 uur per dag een ondraaglijke geluidsbrei over ons stukje Dordt uit stort. Dit was nimmer hetgeen wat ons voorspiegelt was voor aanvang van de bouw.

Dit is uiteraard medegedeeld met de Gemeente Dordrecht, en hierop is er een nieuwe calculatie gemaakt om te toetsen of de schuin geplaatste glazen platen inderdaad tot meer gereflecteerd geluid komen. De uitkomst hiervan is dat dit niet het geval is en dat wij als bewoners onmogelijk een toename in geluid kunnen waarnemen.

Een vervelende uitkomst om te horen en iets wat haaks staat op de beleving op ons eigen erf. Maar hierin kan ik toch niet alleen staan? Vandaar deze petitie. Met z'n hoevelen zijn wij, degene die hetzelfde nu ervaren? Met meer kunnen we immers een duidelijkere statement maken.

Bedankt voor het lezen en teken de petitie als je ook gehoord wilt worden!

Rudy. Bewoner Klein Amstelwijck.

29-11-2022