You, the petitioner

Stop de Floriade 2022

855 signatures

Floriade 2022 is een sprong in het financiële duister en dient te worden afgeblazen. Floriade? In de Lade!

Petition

We

de inwoners van Almere en van Flevoland

 

establish that:

dat het stadsbestuur van Almere met de Floriade haar burgers mee trekt in financieel avontuur. Almere worstelt met een portefeuille onverkochte bouwgrond van ca € 535.000.000,-, met een economisch én demografisch zwakke structuur en met een even onvermijdelijke als geleidelijke mismatch in voorzieningen als consequentie van 30 tot 40 jaar snelle bevolkingstoename. In een dergelijke situatie zou behoedzaamheid op zijn plaats zijn. Kritische opmerkingen over de financiële onderbouwing worden gepareerd met de kreet: De markt moet zijn werk doen. Maar marktwerking voor exposities bestaat niet. Dat heet in deze context gewoon projectontwikkeling.

 

and request

het stadbestuur van Almere om de plannen van de Floriade te stoppen. Juist omdat de bevolkingsgroei van Almere hapert, de grote voorraad onverkochte bouwgrond en de relatief zwakke economische basis van de stad een bedreiging vormen voor de toekomst. Tenslotte ook, omdat de exploitatietekorten uiteindelijk toch op de burgers, wier inkomensontwikkeling al genoeg onder druk staat, verhaald zullen moeten worden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2018-05-01 
Lead petitioner:
Frans de Bruijn 
Website:

History

Signatures